19 Септември, 2014 15:21 16 065 3

Второ обвинение за убийство на Божидар Атанасов

  • обвинение-
  • убийство-
  • божидар атанасов

Задържан за убийството на митничаря Георги Дребчев, е обвинен и за екзекуцията на търговеца Огнян Харизанов

Второ обвинение за убийство на Божидар Атанасов - 1
Снимка: Марица.бг

Божидар Атанасов - задържан за убийството на митничаря Георги Дребчев, е обвинен и за извършването на втора екзекуция, съобщиха от Марица.бг.

През август 2007 г. Атанасов е извършил покушение и срещу търговеца Огнян Харизанов, известен още като Оги Лудия.

Информацията по така наречените „Студени досиета” бе оповестена и пред пристигналите днес министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Убийството е било извършено в местността Чернатица над хижа „Студенец”. Атанасов е бил маскиран и скрит между дърветата, използвал е ловна пушка и е прострелял Харизанов от разстояние, уточни окръжният прокурор Румен Попов.

Не стана ясно обаче дали жертвата е имала нещо общо с убийството на митничаря 8 години по-рано. Все още обаче се води разследване и затова подробностите засега няма да бъдат оповестявани, допълни Попов.

Полицията разследва Атанасов и за още две убийства. Прокуратурата счита, че той е взел 60 000 лева, за да убие Дребчев. Няма данни засега да е получил пари и за убийството на Харизанов, който по професия е пекар.

Лицето на убиеца е било скрито с маска и е използвано огнестрелно оръжие.

Директорът на ОД МВР Пловдив Пламен Узунов съобщи, че екипът на „Студени досиета” работи по общо 21 случая на неразкрити убийства за периода 1999 – 2013 година. От тях 14 са извършени с огнестрелно оръжие. Част от екзекуциите са били свързани помежду си, каза Узунов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 5 Отговор
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.