Last news in Fakti

19 Септември, 2014 18:23 1 443 0

Акция срещу лихвари, купували гласове на длъжници

  • акция-
  • лихвари-
  • гласове

Иззети са списъци с имена, парични суми и адреси на избирателни секции

Служители на ОДМВР - Монтана проведоха днес специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, съобщиха от МВР

В хода на операцията са извършени проверки на 12 адреса в областта. Претърсвания и изземвания са осъществени на пет адреса на територията на РУ - Монтана.

В село Портитовци, в частен дом, собственост и обитаван от 42-годишния Р.Л., са намерени картонена папка с 12 листа с изписани имена на хора, плик за писмо със списък с имена и парични суми, лаптоп и мобилни апарати със СИМ–карти.

В село Лехчево, при проверка в жилището на 23-годишния Б.М. и 46-годишния М.Б., са иззети две дебитни карти, листа с написани върху тях имена и парични суми, два тефтера с изписани данни на хора и парични суми, таблет, мобилен апарат със СИМ–карта.

При претърсване в имот в село Мадан, обитаван от Р.Г. На 49 г., са открити тефтер с написани имена и парични суми, листа с напечатани върху тях адреси на избирателни секции.

При проверка в частен дом в село Винище, собственост на И.Т. 71 години, са иззети тефтери с написани върху тях имена и парични суми, договори за заем на различни лица, дебитна карта и други вещи, имащи отношение към престъпна дейност.

На територията на РУ - Лом е извършена проверка в частен дом в град Вълчедръм, собственост на Г.К. на 28 г. и обитаван от К.Х. на 46 г. Намерена и иззета е тетрадка с имена и посочени цифри срещу тях. От същия дом са иззети 16 чувала с тютюн, с общо тегло 201 кг.

В берковския квартал „Раковица”, в жилището на 59-годишния О.Д., са намерени и иззети 47 листа с вписани в тях списъци на лични данни на 808 души и незаконен газов пистолет „Волтран”, модел 529, кал. 9 мм, без пълнител и патрон в цевта.

От дома на 54-годишния И.З., намиращ се в същия жилищен квартал, са иззети две тетрадки с вписаните в тях списъци с имена и лични данни с дадените различни суми пари, върнати лихви за тях, саморъчно написани погасителни планове за връщане на дадените суми, както и запис на заповеди на хората, на които са дадени паричните средства.

По случаите са образувани досъдебни производства.

През следващата седмица ще бъде проведено първото заседание на Междуведомственото звено за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес – съобщи главният прокурор Сотир Цацаров днес в Пловдив.

На него ще се докладва обстановката във всеки един областен град, което се прави и към момента.

Почти всеки ден се провеждат и съответни действия в сътрудничество с органите на МВР. Главният прокурор уточни, че понастоящем подобни действия се осъществяват на територията на област в Северна България.

Те включват противодействие на намерения, а също и на създадени предварителни организации за закупуване на гласове, които са свързани и с други престъпления като например и основно с незаконна лихварска дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА