Last news in Fakti

22 Септември, 2014 17:45 1 201 3

Удължават разследването срещу Костадин Стоянов, убил бебе на тротоар?

  • удължават-
  • разследването-
  • костадин стоянов-
  • граничен полицай-
  • бебе-
  • тротоар

Все още се чака автотехническата експертиза

Удължават разследването срещу Костадин Стоянов, убил бебе на тротоар? - 1
Снимка: Gramofona.com

Веднъж седмично специализиран автомобил на Областната дирекция на МВР транснпортира кръвни проби за контролен анализ до София. Именно това бави повторната проба за алкохол на граничния полицай Костадин Стоянов, който уби бебе на тротоар в Крушевец. Това съобщи Gramofona.com.

Вторият анализ трябва да установи категорично какво е било нивото на алкохол в кръвта на Стоянов. Разминаването в първите две проби е повече от драстично. Дрегерът отчита 0,63 промила, докато кръвната проба дава минималните 0,3 промила.

Това коментира пред Gramofona.com наблюдаващият прокурор по делото Димо Маджаров. Представителят на държавното обвинение опроверга информацията на адвокат Благой Потеров, че кръвният анализ на Костадин Стоянов е направен едва 40 минути след катастрофата.

„Тогава е взета пробата с дрегер. Сами разбирате, че няма как кръвната проба да се вземе за такъв кратък времеви период. По мои спомени това е станало в 11,25 часа”, допълни Маджаров. По време на заседанието в Апелативния съд за мярката за неотклонение на Стоянов, адвокат Потеров заяви, че кръвният анализ е направен в 9,52.

Това беше и един от основните акценти в пледоарията на защитника, който поиска клиентът му да излезе от ареста. Все още не е ясно кога ще излязат резултатите от контролния анализ. Епруветките с кръвна проба могат да се съхраняват до 3 месеца и данните от тях да се смятат за коректни. Най-вероятно срокът за разследването на жестокия инцидент ще бъде удължен.

Все още е рано да се каже, но нормалната практика при подобни дела, които са висок обществен интерес е да се иска удължаване на разследването, коментира още Димо Маджаров. Това се налага, защото в повечето случаи и двете страни по делото не са доволни от изводите на вещите лица и настояват за повторни експертизи.

Все още се чака назначената комплексна автотехническа експертиза. Тя трябва да отговори на два важни въпроса – с каква скорост е карал Костадин Стоянов в момента на инцидента и какво е било състоянието на автомобила, който е шофирал. И граничният полицай, и неговият адвокат намекнаха за неизправност по колата.

Пред съда Костадин Стоянов каза, че автомобилът му рязко е завил наляво секунди преди трагедията. Домашният арест, който магистартите наложиха на граничния полицай предизвика вълна от недоволство в почерненото село. Хората блокираха международния път, минаващ през Крушевец и настояха за справедлив процес.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Няма справедливост в тази държава, това се доказва всеки изминал ден. Както се казва, иска си "Око за око, зъб за зъб" това е. Явно ще ни докарат до там, че всеки сам да се спасява както знае. Какви са тези глупости, че колата имала повреда?! И как ще я видите, като тя е смачкана, и как ще докажете, че удара не я е повредил? Нещо ми намирисва, на анархия от страна на правосъдието. Направо да си го заключват и до там, какви са тези глупости. Или защото е от системата, гледат да го изкарат "куку" и да го изпишат като болен. Няма такава простотия. Иска си народа да се вдигне както са направили и да спят на у-цата, да не пускат движението докато не го заключат. Защото утрешния ден, не се знае на кой какво може да се случи, а тази прокуратура, е толкова корумпирана, че чак нямат срам. Много бързо отписаха детенцето, все едно нищо не е станало, а именно след смъртта на това мило създание, си отидоха още доста поколения, нали се сещате, че това момиче е щяло да порасне, и да има деца, а сега този все едно е убил доста повече хора. Затова трябва да се мисли, не само за това което е станало. Аман от корупция и невежество, чак ми се драйфа от тази държава.
  • 2 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    БЕЗПРЕДЕЛ...ПРОК.РВАТУРА...ПЕЗПРЕДЕЛ...
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    ДО КРАСО АМИ АКО ТАЗИ ПРОКУРАТОРА ПОДКАРА ТЕБ,ЧЕ Я НАРИЧАШ КОРУМПИРАНА?ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО.