23 Септември, 2014 08:19 1 410 0

Мъж стреля в Бузовград, полицията го задържа

  • бузовград-
  • стрелба-
  • оръжие

Жилището на психичноболния се намира в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания

При полицейска акция, която продължи няколко часа, беше задържан въоръжен мъж, който през изминалата нощ се барикадира в къщата си в Бузовград, съобщава Нова телевизия.

Тази нощ психично болен мъж е произвел изстрел с незаконно оръжие, след което се е барикадирал в дома си.

Жилището на психичноболния се намира в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания. След няколко часа стрелецът обаче излязал от дома си без насилие и се предал на служителите на реда. БНТ съобщава, че стрелецът е бил изведен от къщата, след като негов съсед успял да влезе вътре и да го примами да изпият по едно кафе.

По първоначална информация задържаният е пенсионер, който е работил е като оръжейник във военния завод "Арсенал" в Казанлък, съобщи радио „Дарик“. Сигналът до полицията бил подаден от негови съседи, които твърдят, че това не се случва за първи път. 

На мястото на инцидента има няколко полицейски автомобила, районът е отцепен.

Инцидентът в Бузовград поставя въпроса доколко служба КОС на МВР контролира оръжието, което се намира в населението.

Припомняме, че на 14 март 53-годишният Петко Петков от Лясковец уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги, които участваха в акция по неговото задържане.

Наскоро се разбра, че убиецът на баретата не страда от психично заболяване и може да носи наказателна отговорност. Разследването на инцидента върви към приключване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА