Last news in Fakti

30 Септември, 2014 09:30 2 578 7

Полицаи отказаха 105 лева подкуп

  • отказаха-
  • подкуп-
  • полицаи-
  • пловдив

Катаджиите хванали бизнесмен да кара скъпия си джип в центъра на Пловдив без шофьорска книжка и с куп други нарушения

Полицаи отказаха 105 лева подкуп - 1
Снимка: Нова телевизия

Двама полицаи от Пловдив отказаха 105 лева подкуп, за да не напишат акт на бизнесмен, съобщиха от Нова телевизия.

Катаджиите хванали бизнесмена да кара скъпия си джип в центъра на града без шофьорска книжка и с куп други нарушения.

Полицаите Стоян Хаджиев и Стефан Карчев патрулирали, когато на оживения булевард покрай тях профучал скъп черен джип. Катаджиите го настигнали и го спрели.

"Колата беше със затъмнени стъкла, което е явно нарушение на Закона за движение по пътищата. Изискахме необходимите документи - документ за самоличност, шофьорска книжка и документи на автомобила, лицето не ги представи”, разказа Стефан Карчев.

Мъжът учтиво бил поканен в полицейското управление за разпознаване. По пътя станало ясно, че скъпият джип няма и "Гражданска отговорност". Така 48-годишният бизнесмен се сдобил с три акта за нарушения. Преди да му бъдат написани, бизнесменът се пробвал да избяга от ударите на закона.

"Същият ни предложи подкуп, с което много ни възмути. Каза ни, че ни предлага 600 лева, но в момента има само 105 лева”, разказа още Карчев.

Въпреки уверението на бизнесмена, че след това ще получат и останалите пари, двамата полицаи не взели подкупа. Оставили банкнотите на масата и арестували нарушителя.

И двамата полицаи не отричат, че се нуждаят от средства, но изкарани по честен път. Единият чака бебе, а другият има натрупани сметки за плащане. Казват, че знаят цената на парите, защото преди да облекат униформите са завършили икономика. Избрали обаче да служат на реда.

Бизнесменът е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева. Той ще бъде съден по бързото производство. По закон може да получи до 10 години затвор.

Възмездието и за двамата полицаи, проявили гражданска доблест, е морална награда от ръководството на пловдивската полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    2 1 Отговор
    Това наистина е новина.
    Дано има повече хора като тях. Тогава ще има шанс да се оправим.
  • 2 Читател

    3 0 Отговор
    Евала на куките, че не са взели подкуп. Ама може ли да са толкова кухи ""Същият ни предложи подкуп, с което много ни възмути. Каза ни, че ни предлага 600 лева, но в момента има само 105 лева”. Излиза, че ги е възмутило моментната наличност... едва ли не "хем предлага 600.. хем има само 105 в себе си..."
  • 3 Буден

    2 0 Отговор
    А ми то за 105лв. наистина не си заслужава!Дерзайте момчета, Вие младите кадри на МВР имате възможност да ограничите корупцията в системата и да бъдете ПОЛИЦАИ с чест и достойнство!
  • 4 potresen

    1 0 Отговор
    Как 105лв бе хора, ми тея катаджийчета деца хранят,ако ще вземат по 50 лв за такова нарушение по добре да почнат да работят някъде, повече пари да изкарат.
  • 5 Валентин

    1 0 Отговор
    Аман от такива смешни охранителни полицай,всички са корумпирани до такава степен че изобщо няма смисъл да ги коментираме.Нищо не става от нашата власт така както и от полицията.
  • 6 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    mnogo iasno che shte otkajat.vse pak sa samo 100lv.
  • 7 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    xaxa 10 godini zatvor.tova koga shte stane v BG .