Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 16:21 1 037 1

Задържаха 85 560 л нередовно гориво

  • нередовно-
  • гориво-
  • нарушение

Продължават проверките на обекти за търговия с горива

Задържаха 85 560 л нередовно гориво - 1
Снимка: АМ

Установиха 85 560 л горива в нарушение на акцизното законодателство, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Продължават проверките на обекти за търговия с горива. През последните 24 часа пет митнически мобилни групи, съвместно със служители на НАП, са проверили шест обекта на територията на цялата страна. Три от проверените общо шест бензиностанции се намират в района на София, а останалите три съответно в Елин Пелин, Пловдив и Харманли.

Нарушения са открити в 50% от проверките, като в два от случаите е направен опит да се представят акцизни документи „втора ръка". При трите проверки са открити и обезпечени общо 85 560 литра горива, съхранявани и търгувани в нарушение на акцизното и данъчното законодателство.

В софийска бензиностанция са запорирани 18 000 литра горива, а други 28 560 литра горива са задържани в пловдивска бензиностанция. И в двата случая са представени акцизни данъчни документи (АДД), които вече са били използвани при доставки в други обекти.

Паралелно с това, в бензиностанция в Харманли са задържани 39 000 литра горива, за които не е подадена надлежна информация, а при тест с денситометър уредът е замерил различна от очакваната плътност.

Предстои да се установява видът и качеството на горивата. Митническите учреждения по местонахождение на обектите продължават работата по случаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    0 0 Отговор
    Добре че са изборите и да показват признаци на действащ орган...