Last news in Fakti

9 Октомври, 2014 13:11 1 613 1

16-годишна опитала да убие бебето си получи условна

  • убие-
  • бебето-
  • условна-
  • сунгурларе

Часове бебето на Еленка от Сунгурларе се мъчило с мокра кърпичка в устата

16-годишна опитала да убие бебето си получи условна - 1
Снимка: gramofona.com

По съкратеното производство премина делото срещу 16-годишната Еленка Минкова, която миналата година декември месец натъпка устата на бебето си с мокра кърпичка, съобщиха от gramofona.com.

Непълнолетната майка е от Сунгурларе. Има още едно дете, не е семейна, но живее с бащата.

Днес в съда се явиха Еленка, нейната майка Весела и братът на Еленка. Държавното обвинение поиска 3 години лишаване от свобода за майката, опитала да умъртви двумесечната си тогава дъщеря Ресние.

На 22 ноември миналата година малкото бебе постъпва в Първо детско отделение на МБАЛ-Бургас. Детето е в изключително тежко здравословно състояние и с оплакване от майката, че посинява като плаче.

Изследванията, извършени в болницата, показват, че детето страда от пневмония. Със състоянието му се ангажира цялото отделение и след няколко дни, под непрестанното наблюдение на лекарите, то започва да се подобрява.

Дни преди да бъде изписано състоянието на бебето рязко се влошава. Тогава става ясно, че в горните дихателни пътища на детето има натикана мокра кърпичка.

Според прокуратурата бебето се е задушавало в продължение на няколко часа. Предвид малката си възраст детето не е могло да се изкашля, за да излезе кърпичката от гърлото му.
Това се е видяло след като от устата му излизала пяна, а очичките му били силно зачервени.
Адвокат Ангелов, който представлява пострадалото бебе, поиска 15 хиляди лева за нанесените страдание и болка.

Предвид тежката форма на неграмотност, която днес в съда Еленка показа, нейният адвокат Рангелов се наложи да говори вместо нея.

Непълнолетната майка не е ходила в училище и няма никакво образование. За сметка на това обаче се грижила много добре за дома си - готвела, чистила, контактувала със съседите си. Не пиела, не пушела и не употребявала наркотици. Адвокатът й поиска присъдата й да бъде съобразена и с това, че няма навършени 18 години.

16-годишното момиче не е осъждано досега. Има още едно дете, което е дадено за отглеждане от свекърва й. Самата Еленка също помагала за детето.
Пострадалото бебе Расние е преведено в Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас. То ще остане там до навършване на три години. Сега малката Расние е на една година.

„Не искам да влизам в затвора! Ако съм на свобода ще гледам децата! Искам условно!”, каза пред съдията по делото Даниел Марков непълнолетната майка.

Последната дума на Бургаски окръжен съд е условна присъда за Еленка от 2 години и половина с три години изпитателен срок. Майката ще трябва да плати и 10 хиляди лева за нанесените болка и страдание на двумесечното си бебе, в опита си да го удуши.

Окръжен съд – Бургас разгледа делото по съкратеното съдебно следствие, след като Еленка Минкова заяви, че разбира обвинителния акт, признава за вярно написаното в него и дава съгласие да не се събират доказателства в съдебното следствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ГЛУПАВА ДЪРЖАВА
    НЯМА НИЩО СПРАВЕДЛИВО