Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 10:24, обновена 20 Октомври, 2014 12:31 1 805 3

Двама блъснати на пешеходни пътеки в Русе

  • дете-
  • пешеходна-
  • пътека-
  • блъснаха-
  • русе

Пострадалите са 12-годишно момче и 28-годишна жена

Двама души пострадаха след като бяха блъснати на пешеходни пътеки в Русе. И двата инцидента са станали в рамките на два часа.

12-годишно дете е било блъснато от автомобил на пешеходна пътека на път за училище.

Инцидентът станал малко преди 8 часа тази сутрин на кръстовището на улиците „Плиска“ и „Митрополит Григорий“. 12-годишното дете, което било придружавано от баба си, пресичало на пешеходната пътека на път за ОУ „Бр. Миладинови“. Автомобилите в първите две ленти спрели, но „Citroen Berlingo“, управляван от 60-годишен шофьор, намиращ се в третата лента за движение, не пропуснал пешеходците и блъснал детето.

От удара момчето получило комоцио и било откарано с кола на Спешна помощ в русенската болница. То е без опасност за живота, но е оставено за наблюдение в отделението по неврохирургия.

От полицията в Русе уточниха, че пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.

Шофьорът обяснил, че не видял детето, защото вниманието му било отвлечено от друга кола, която се движела пред него с 30 км в час, съобщиха от БНТ.

При друг инцидент в града е ранена 28-годишна жена. Тя е блъсната от лек автомобил, докато пресичала на светофар по бул. “Липник”. Пострадалата е настанена в отделението по неврохирургия. Все още няма информация за състоянието й, а шофьорът, причинил инцидента отказа коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддз

    0 0 Отговор
    В Русе е АД да пресечеш на някоя пешеходна пътека, трябва да се предприемат някакви мерки съвместно Пацката и КАТ !!!
  • 2 ддз

    0 0 Отговор
    А между другото, ако ви се гледат ДРАГОВЕ заповядайте вечер на бул. Липник, между другото е готино вдига ти се адреналина от това дали ще успееш да пресечеш преди да те блъсне кола, която се намира до старата била след агенция митници. Случвало се е и да спират шофьри за саморазправа с пешеходеца и да го питат къде пресича, но за съжаление още не са измислили друг метод освен по пешеходната пътека.
  • 3 сами се избиваме

    0 0 Отговор
    за 3-4 дена видях поне 7 инцидента а ченгетата хич ги няма в този град а трябва да се увеличи стажа за пенсионирането на тези мързелани униформените