Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 12:43 18 896 6

Разкриха схема за продажба на маркирано гориво

  • схема-
  • продажба-
  • маркирано-
  • гориво

Тя е представлявала верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми-бушони, препродажба на горивото и закриване на фирмите след това

Разкриха схема за продажба на маркирано гориво - 1
Снимка: АМ

Престъпна схема за продажба на маркирано гориво разкри мобилна митническа група в град Варна, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Схемата е представлявала верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми-бушони, препродажба на горивото и закриване на фирмите след това. Горивата са препродавани минути след разтоварването им още в деня на доставката.

Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни превозни средства. Складовите бази са били различи при всяка доставка - от частни домове в центъра на Варна, през обитаеми къщи във вилната зона на града, до необитаеми постройки в близко село.

По селекция на сектор „Акцизни дейности" на дирекция „Митническо разузнаване и разследване" на АМ през седмицата е проверена фирма-получател на маркиран газьол във Варна. След оперативни действия на мобилна митническа група от Централно митническо управление в събота е установено получаването на гориво и последвалата доставка на същото на друг адрес.

Задържани са два микробуса с маркирано гориво в резервоарите. Микробусите са превозвали общо 4 тона от същото гориво. На мястото на доставката са задържани други 9 тона маркиран газьол.
При операцията са задържани общо 13 тона маркирано гориво, от които са взети проби за лабораторен анализ, както и двата микробуса за обезпечаване. Ще бъдат съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Работата по случая продължава, за да се докаже от колко време е действала престъпната схема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9119

    1 1 Отговор
    аз ще си купя 2 тона такава нафта и ще дойдат да ми я вземат-че аз може за отопление да съм я купил-престъпник ли се явявам щом се топля с нафта....ако искам и в трактора мога да си наливам-аз съм купил
  • 2 мани се боко

    0 1 Отговор
    Може и за пиене да си я купил,9119
  • 3 Вито

    0 1 Отговор
    Колко време се мъча да купя такава нафта и никъде не дават !Дядото и бабата се топлят на село с нафтова печка и нещат да чуят за климатик или друго отопление и купуват нафта от бензиностанцията когато немога да намеря навта в туби ) но маркирана нафта никъде не ми дават да купя въпреки че наистина ще се ползва за отопление !! Всичко е мафия !!

    Коментиран от #6

  • 4 1313

    0 1 Отговор
    до 9119 нямаш си на идея какво може да ти се случи ако ти намерят дори и един литър от въпросното гориво смесено с другата нафта и попаднеш на некадърни и нахъсани митнически служители -3-4 годинки по съдилища
  • 5 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 6 скар фейс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вито":

    Разбира се, че всичко е мафия. Този, който държи властовите лостове, той определя дали, колко, на кого и за кога. Той се облагодетелства и става богат, а другите се молят, поне за мъничко, защото са скъсани от всякъде, което ги прави зависими. "Колко е хубаво да са зле едни, за да може други да са добре". Ех тъще е тя... ама и туй ще е то. Време ви изтича.