Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 15:46 6 534 1

Убиха с бухалки общинар в Берковица

  • убиха-
  • бухалки-
  • общинар-
  • берковица

Сред арестуваните е и бивш граничен полицай

31-годишен мъж почина след побой с бухалки в Берковица, съобщиха от полицията в Монтана. Трима са задържани.

Убитият мъж е Стефан В., който е бил служител на земеделския отдел в общинската администрация в града, съобщиха от trud.bg.

На 19 октомври 2014 г. в 17 ч. в полицията в град Берковица е получен сигнал, че 31-годишен мъж от Берковица е настанен в МБАЛ Монтана със следи от насилие по главата и тялото.

По данни на потърпевшия нараняванията му са причинени вследствие на нанесен побой в град Берковица чрез използване на бухалка и други твърди предмети. По-късно пострадалият е починал.

Полицията е успяла да установи извършителите на престъплението. Това са Цветан Ч. на 27 г., Георги Н. на 20 г. и Силвестър Д. на 24 ч. И тримата са от Берковица. Побоят бил нанесен в апартамент в града.

На местопроизшествието е направен оглед от дежурна оперативна група на РУ МВР Берковица. Намерени и иззети са вещи и предмети със следи от кръв по тях.

Установените лица са задържани за 72 ч. с цел изясняване на съпричастността им към извършеното престъпление.

Според първоначалната версия тримата задържани са били замесени в търговия с наркотици и най-вероятно са решили, че Стефан В. им пречи в нелегалния бизнес. Затова го примамили в апартамента на единия от тях и часове наред го измъчвали и били. Когато видели, че състоянието на жертвата им е много тежко, биячите го натоварили в автомобил и го изхвърлили край болницата в Монтана.

Стефан В. е имал сърдечни увреждания и е бил със свидетелство за инвалидност. От 6 месеца той работел в отдел "Земеделие и гори" в община Берковица.

"Потресени сме от станалото. Стефан беше много тих човек! Не можем да си представим какво общо е имал с тези престъпници!", коментираха негови колеги.

Единият от задържаните за убийството - Силвестър Д. е бивш граничен полицай, уволнен през 2013 г. за подкуп от 5 евро, взет от румънски шофьор. Според неофициална информация, той е бил замесен и в други престъпни схеми.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чечо

    0 0 Отговор
    Ами то е така като уволните престъпниците от легалната им работа те прехвърлят нелегалната си дейност в сенчестия бизнес, представям си колко нови затвори трябвяа да построим като данъкоплатци ако уволните всички корумпирани ченгета....