21 Октомври, 2014 14:25 3 136 0

Сериен убиец на жени призна за жертви от 2 десетилетия

  • сериен убиец-
  • жени-
  • индиана-
  • удушена

Преди да бъде заловен, американският Джак Изкормвача бил съден за сексуални престъпления

Сериен убиец на жени призна за жертви от 2 десетилетия - 1
Снимки: АП/БТА

Седем трупа на жени бяха открити в американския щат Индиана, след като мъж призна за скорошно убийство и заведе разследващите до останките на някои от другите си жертви, съобщи Ен Би Си.

Арестуваният по подозрения за убийството 43-годишен Дарън Ван разказал, че е удушил жената, чието тяло бе намерено в местен хотел в петък. Оказало се, че това е 19-годишната Африка Харди, която се занимавала с проституция и се срещнала с Ван в хотела. След това той насочил полицейските власти към още три тела, а други три били открити през уикенда.

Втора от жертвите е идентифицирана като 35-годишната Анита Джоунс. Тя изчезнала на 8 октомври и тялото й било открито в изоставена къща. Причината за нейната смърт и за тази на останалите пет е в процес на установяване. Все още не е изяснено каква е била връзката на убиеца с ликвидираните от него жени и какъв е бил мотивът за престъпленията.

Началникът на полицията в Хамънд, Индиана – Джон Доути, заяви пред репортери, че Ван е казал на разпитващите го, че е убивал хора в продължение на може би две десетилетия. Всички жертви, намерени през уикенда, обаче са били убити наскоро. Не е известно засега дали има още неразкрити тела.

Кметът на град Гари, Индиана, обяви, че заподозреният е бил съден за сексуално престъпление през 2009 г. в Тексас. Разследването в двата щата продължава.

Пострадалата в Тексас 25-годишна жена междувременно е разказала, че тогава отишла в апартамента на Ван. Той я попитал дали е полицайка и когато тя му отговорила отрицателно, я съборил на земята и започнал да я удря и души. Казал й, че може да я убие, след което я изнасилил. По-късно мъжът й позволил да си тръгне и тя се обадила на полицията едва на следващия ден.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА