21 Октомври, 2014 17:33 1 220 1

Подпалвач на коли бе осъден на 5 г. затвор

  • подпалвач-
  • коли-
  • осъден-
  • 5г. затвор

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Александър Господинов на пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 

Той беше признат за виновен в това, че на 27.02.2013 г. в Пловдив, е запалил леки коли - „Мерцедес CLK 200" - на стойност 14 274 лева - собственост на Гергана Андреева,  „Шкода Октавия" на стойност 4 812 лева - собственост на Тодор Куцев,  „БМВ 318 ТДС" собственост на Тодор Даков -всички имущества със значителна стойност, като от деянието са настъпили значителни вреди в общ размер - 18 624.69 лева, и е имало опасност пожара да се разпростре и върху друго имущество със значителна стойност - автомобили на паркинг на улица „Борба".

През 2008 г. - 2009 г. Александър Господинов имал връзка с Гергана Андреева. Тя продължила около 10 месеца, след което се разделили. Причина за раздялата било обстоятелството, че подсъдимият бил криминално проявен и през месец юни 2009 г. бил задържан под стража. По време на задържането си Господинов провеждал телефонни разговори със свидетелката Андреева и й пишел писма, обяснявайки й, че иска да подновят връзката си и че няма да й позволи да бъде с някой друг.

През 2011 г. Андреева се омъжила и когато подсъдимият разбрал, я заплашил, че като излезе от затвора ще се саморазправи със съпруга й. Впоследствие, след като мярката му за неотклонение била променена, нееднократно той се опитвал да осъществява контакти с Андреева. Тъй като се сблъскал с нежелание от нейна страна, започнал да отправя заплахи към нея. През месец декември 2012 г. той й се обадил за пореден път по телефона и след нейния отказ да се видят й заявил: „Много си нагла, ще видиш, ей сега ме предизвика да те върна в първи клас". Кратко време преди това Андреева закупила лек автомобил „Мерцедес CLK 200 компресор".

На 27.02.2013 г. Господинов окончателно взел решение да „накаже" Андреева за това, че не иска да подновят връзката си, като запали автомобила й. Той приготвил смес от бензин, дизелово гориво и минерално смазочно масло, която налял в бутилка. След това се отправил до дома, в който живеела Андреева. Автомобилът бил паркиран пред дома й. Господинов излял приготвената смес върху автомобила и го запалил, след което незабавно напуснал местопрестъплението.

За кратко време огънят обхванал целия автомобил на Андреева и той изгорял напълно. Пострадали и съседните автомобили.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖИГИТА

    0 0 Отговор
    ТОЯ Е ОТ САМОТО НАЧАЛО ЧЕ И ИЗБЯГАЛ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО МНОГО Е ТРУДНО ДА РАЗБЕРЕШ КОИ Е АБСОЛЮТЕН ЧОБАНИН И КВО СТАНА СЕГА ВРЪЩАЧО В ПЪРВИ КЛАС ВЪРНА ЛИ МОМАТА ПРИ ТЕБ СЕГА ЩЕ ЯДЕШ ТУИ ДЕТ ГО ЯДЕ БУЛКАТА ПЪРВАТА ВЕЧЕР БУДАЛА