23 Октомври, 2014 18:03 6 208 0

Убиецът на берковския общинар остава в ареста

  • берковица-
  • убийство-
  • цветан чавдаров-
  • стефан васков-
  • монтана-
  • окръжният съд-
  • задържане под сража

Цветан чавдаров не се признава за виновен: твърди, че друг от присъстващите е извършил престъплението

Убиецът на берковския общинар остава в ареста - 1
Задържаният за убийството Цветан Чавдаров остава в ареста. Снимка: БТА

Окръжният съд в Монтана постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за 27-годишния Цветан Чавдаров, обвинен в убийството на 31-годишния Стефан Васков, съобщи регионалният сайт Konkurent.bg. Магистратите приеха, че има достатъчно доказателства, на чиято база може да се направи обосновано предположение, че Чавдаров е извършил престъплението.

Той не се призна за виновен и заяви пред съдия Людмила Драгомирова, че „е заел мястото на друг“. По време на заседанието Чавдаров твърдеше, че не той, а един от освободените мъже е автор на престъплението.

Инвалидът Стефан Васков издъхна в монтанската болница след жесток побой. 31-годишният мъж беше служител на община Берковица. Престъплението е извършено в апартамента на майката на обвиняемия Цветан в квартал „Изгрев“, след като мъжете играли карти и се скарали. По данни на запознати Цветан е тренирал кикбокс.

Според съдия Драгомирова той трябва да остане в ареста, защото има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинението срещу него е за умишлено убийство. Законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА