Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 10:24, обновена 24 Октомври, 2014 12:22 1 919 3

Не е повдигано обвинение на съпругата на Цветан Василев

  • цветан василев-
  • съпругата-
  • яви-
  • разпит

Няма дупка в КТБ, заяви тя

Не е повдигано обвинение на съпругата на Цветан Василев - 1
Снимка: vassileva.info

Съпругата на банкера Цветан Василев – Антоанета Василева, беше разпитана в Столичната следствена служба. Тя беше придружавана от адвокат Менко Менков

Разпитът е заради разследването за пране на пари срещу банкера и съпругата му. Той трябваше да се проведе още вчера, но Василева не се яви тъй като била в чужбина.

На излизане от следствието Василева заяви пред журналисти, че е била разпитвана в качеството й на свидетел. Не са й повдигани обвининия.

Адвокатът на Василева каза, че разследващите са я разпитвали за имота в Женева. Имаше информация, че с пари на вложители в КТБ под формата на дарение от съпруга й на нейно име е закупена луксозна къща на Женевското езеро. Менков обясни, че имотът струва 20 млн. швейцарски франка, от които 10 млн. са лични средства на семейството, за които са платени данъци и има документи, а другата половина са от кредит към швейцарска банка.

Василева съобщи, че тъй като сметките на семейството са запорирани, кредитът не може да се обслужва и банката вероятно ще вземе имота.

Няма дупка в КТБ, заяви още Антоанета Василева. Според нея докладът на квесторите за КТБ бил фарс. До 30 юни необслужваните кредити в банката били само 2%.

Василева посочи, че освен от Оманския фонд интерес към КТБ има и от страна на британски фонд, но не спомена името му. По думите й Цветан Василев няма да участва в евентуално бъдещо управление на банката, тъй като такива били "обществените очаквания".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мутристия

    0 0 Отговор
    Виновни няма! Както винаги. :)
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    За милиони няма закони
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е за какво да я обвиняват жената - наистина е 120 квадрата апартамента ама е едностаен....с две думи гарсониерка!Пък и покрива бил за ремонт че вътре вода било текло!Жива да я ожалиш горката Пък и в кредити се вкарала вместо да си вземе в Обеля една панелка с прекрасен изглед към гробищата без таван да и тече и даже саниран за мноооого по-малко пари....Ама тя не та не-Женева та Женева....На ти сега Женева