24 Октомври, 2014 11:01 891 0

„Социален работник” обрал десетки пенсионери

  • социален работник-
  • измами-
  • пенсионери

След  като беше задържан мъж измамил 87-годишна бургазлийка, беше установено, че той е автор на редица идентични измами, съобщават от полицията в морския град.

В случая 38-годишният криминално проявен мъж от Каварна се представил за социален работник, раздаващ увеличение на пенсиите и дал на възрастната жена фалшива банкнота от 100 лв. , а срещу нея получил ресто от 50 лв.

Установено е до момента, че той е извършител и на следните други престъпления, осъществени по идентичен механизъм:

- кражба от 76 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 05.09.т.г., като от пенсионерката е взета оставената без надзор сума от 400 лв.

- измама на 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 02.10.т.г., при който на пенсионера са предоставени три неистински банкноти с номинал 100 лв., а той върнал сумата от 250 лв.

- измама на 90 годишна бургазлийка от к-с «Зорница», осъществена на 08.10.т.г., която дала 50 лв.

- кражба от 88 годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 16.10.т.г., като от пенсионерката е взето оставено без надзор портмоне, съдържащо сумата от 240 лв.

- кражба от 78 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерката е взета оставена без надзор дамска чанта, съдържаща : сумата от 28 лв., лични документи, мобилен телефон, мъжки метален часовник и позлатена брошка

- кражба от 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерът е взета в момент на безнадзорност сумата от 200 лв.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на криминално проявения мъж продължава от служители на градските Районни управления «Полиция» в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА