Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 11:28 672 0

10-годишна от дом е в кома след падане от 2 ет.

  • дом-
  • момиче-
  • кома-
  • падане-
  • берковица

Детето е започнало да проявява признаци на мозъчна смърт

10-годишно момиченце от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в град Берковица е в кома и с опасност за живота след падане от втория етаж, съобщиха от полицията в Монтана.

Сигналът за инцидента е подаден в  четвъртък в 6.40 ч. Сигнализирано е за дете в безпомощно състояние, лежащо на земята в двора на социалния дом. На местопроизшествието веднага пристига дежурна оперативна група при РУ МВР-Берковица.

Установено е, че 10-годишното момиче е паднало от прозореца на стаята, в която е било настанено.

Помещението се е намирало на втория етаж на сградата на социалния дом, а височина от която е паднало момичето е 7,70 м.

Детето е било настанено в дома с диагноза.

Вследствие на инцидента момичто е получила тежка черепно-мозъчна травма,  в състояние на кома е и е с опасност за живота. Оказана й е спешна медицинска помощ във ФСМП Берковица.

По предварителни данни на медицинските лица състоянието на момичето е тежко и е започнало да проявява признаци на мозъчна смърт. Детето е транспортирано и хоспитализирано в МБАЛ Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ МВР Берковица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА