Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 16:41 833 0

Прокуратурата поиска отстраняване на кметовете на Брезово

  • брезово-
  • прокуратурата-
  • отстраняване-
  • кметовете

Радьо Манолов излезе на свобода срещу 5000 лева

В Пловдивския районен съд е внесено искането на Районна прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета, зам – кмета и секретаря на Общината  на  Брезово.То ще се разгледа в понеделник от 14.30 часа.

Кметът на община Брезово Радьо Манолов, който престоя в пловдивския арест 24 часа, излиза на свобода под парична гаранция от 5 000 лева, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Парична гаранция от 1000 лева е наложена и на зам.-кмета Димитър Томов, и на секретаря на общината Стойна Малешкова.

Банковата служителка Стоянка Стоянова също излиза на свобода. Тя беше задържана с последните двама за срок от 72 часа.

Окръжна прокуратура Пловдив повдигна обвинения по досъдебно производство за извършени множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в община Брезово.Четиримата бяха арестувани по подозрение, че са подпомогнали прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг без писменото съгласие на титулярите.

Като обвиняеми са привлечени Манолов, Томов, Малешкова и Стоянова. За период от 17.01.2013 г. до 02.10.2014 г. в община Брезово са извършени най-малко 114 нотариални удостоверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително, задължително пенсионно осигуряване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА