Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 09:44 6 860 5

Осъдиха счетоводителка

  • осъдиха-
  • счетоводителка

Избегнала е установяването и плащането на данъчни задължения

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Анна Парпарова на три години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. 

Тя беше призната за виновна в това, че през периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на „ВМПД БГ"ООД, гр. Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери -114 260 лв., представляващи дължим данък върху добавената стойност, като е потвърдила неистина в подадени декларации, които се изискват по силата на закон пред ТД-НАП-Пловдив и е приспаднала неследващ се данъчен кредит.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Колев

    1 0 Отговор
    Има още. Във всички градове са
  • 2 грую

    0 0 Отговор
    Много интересно, а на счетоводителката кой даде документите? Кой писа фалшивите фактури? На г-да съдиите дали им е ясно, че на практика един счетоводител няма как да разбере дали един документ е фалшив или не и дали по него е платено ДДС-то. На практика ако собственика не си плаща или не си представя документите , то тези задължения не се прехвърлят на счетоводителя, освен ако в длъжностната му характеристика няма вменени задължения за писане на фактури, събиране на вземанията по тях и внасяне на дължимите данъци и ако не ги спазва - щета и т.н., но аз не виждам кой би се подписал на такъв трудов договор и такава длъжностна харктеристика. Това е безумие и подигравка с професията.
  • 3 калин

    0 0 Отговор
    интересно кова4ки за сащото само дето сумата беше 18000000(осемнадесет милиона) го осадиха условно (не че има двоен стандарт)
  • 4 Проектоюрист

    0 0 Отговор
    Г-н Грую, виждам, че си наясно с нещата, аз си мисля, че и съдът е наясно. Според мен 100% въпросната счетоводителка има някаква представителна или управленска власт във въпросното предприятие. Иначе много лесно решение ще падне още на втора инстанция, а на трета (заради големия материален интерес ще се стигне дотам) НАП-аджиите и ние като данъкоплатци ще трябва да и плащаме стреса и доброто име на госпожата. Заглавието е гръмко - едно "на първа инстанция" щеше да го направи нормално.

    Вярвайте на правото и си търсете правата, да го правят и вашите наследници!

    P.S. Не се заяждам - давам пояснение и алтернатива.
  • 5 Проектоюрист

    0 0 Отговор
    Като разгледах правно-информационните системи ми се стори, че въпросната госпожа отива към условията на рецидив, но не се ангажирам да го твърдя. Има и дело от януари, пак с присъда на първа инстанция, която (присъда) ако влезе в сила, ще доведе до рецидив на последната (присъда).