Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 16:34 3 791 1

Хванаха двама трафиканта, погълнали към 1кг хероин

  • трафиканта-
  • погълнали-
  • хероин
Хванаха двама трафиканта, погълнали към 1кг хероин - 1
Снимки: МВР

Задържаха двама мъже, погълнали общо към 1кг хероин, съобщиха от МВР.

На 27 октомври в 18 часа, в района на ГКПП – Кулата за проверка бил спрян лек автомобил „Mercedes“ с благоевградска регистрация, управляван от мъж на 49 години от Гоце Делчев, криминално проявен, осъждан в България за самоуправство, осъждан също и в Гърция и Франция. В колата пътували 51-годишен от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и 33-годишен от Гоце Делчев.

В хода на разследването било установено, че същия ден 49-годишният и 51-годишният, са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка, общо към 1 килограм.

Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици.

Двамата мъже са настанени в МБАЛ-Благоевград, където под лекарско наблюдение се освободили от опасното стомашно съдържание.

Акцията е предприета след информация за двама мъже, които възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа. Проведена е с участието на служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и ОДМВР-Благоевград под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград.

По случая е образувано досъдебно производство.

На двамата мъже е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа, а 33-годишният след разпит, е освободен.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.