30 Октомври, 2014 10:34 1 503 0

Осъдиха дилър на дрога и фалшиви пари

  • дилър-
  • дрога-
  • фалшиви-
  • пари-
  • осъдиха

Геро Геров получи присъда за 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Геро Геров на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен в това, че в периода от 3 февруари 2012 г. - 22 февруари 2012 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление на публично място е придобил, държал и разпространил кокаин и амфетамин на обща стойност 220 лв. на служител под прикритие.

През периода 22 февруари 2012 г. - 13 юни 2012 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Людмил Михайлов и Георги Узунов е прокарал в обращение подправени парични знаци - 501 бр. банкноти с номинал 100 евро.
  
През месец юли 2011 г. в Отдел "БОП" гр. Пловдив била получена оперативна информация, че лице на име Геро от Пловдив се занимава с разпространение на наркотични вещества - кокаин и амфетамин и на неистински парични знаци - банкноти с номинал 100 и 200 евро на територията на гр. Пловдив.
  
В резултат на проведените оперативно - издирвателни мероприятия била установена самоличността на подсъдимия Геро Геров. Установено било, че в разпространението на фалшивите банкноти действал с Людмил Михайлов и Георги Узунов.

За цялостната престъпна дейност на горните лица били използвани специални разузнавателни средства - "наблюдение", "подслушване", "доверителна сделка", "служители под прикритие".

В периода от 3 февруари 2012 г. - 22 февруари 2012 г. Геров се срещал със служители под прикритие, на които разпространявал кокаин и амфетамин.

Служител под прикритие на няколко пъти се срещнал с Геров и договарял с него закупуването на фалшиви банкноти с номинал 100 евро.

На 13 юли 2012 г. двамата имали уговорка за нова покупка на фалшиви пари. При предаването им Геров бил задържан от полицията.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА