30 Октомври, 2014 13:35 1 681 1

Пловдивският джигит окончателно в ареста

  • пловдивският-
  • джигит-
  • окончателно-
  • ареста-
  • орхан яшар-
  • задържаха-
  • джигита-
  • пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража", взета по отношение на Орхан Яшар.

Срещу него са повдигнати обвинения по чл.342 ал.3, чл. 325 ал.2 и чл.269 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19.10.2014 г. в Пловдив при управление на лек автомобил „Mercedes Е 230” е нарушил правилата за движение, като умишлено е причинил значителни имуществени вреди в размер на 6297 лв. на л.а. „Opel  Astra”, собственост на МВР.

На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като действието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР, изпълняващи служебни задължения по опазване на обществения ред и деянието се отличава с изключителен цинизъм  и дързост.
На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив е употребил сила с цел да принуди органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР да пропуснат нещо по служба  и свързано с работата им – да контролират спазването на правилата за движение – да спрат управляваното от него МПС, за да извършат проверка и да установят административно нарушение.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил,че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в три престъпления, две от които са тежки умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода над 5 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.
Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.
      
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ждяш

    0 0 Отговор
    и сега да му лепнат най тежката присъда , да го видя дали ще яшарства другия път