Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 12:43 1 345 0

Задържаха трима за телефонни измами

  • трима-
  • телефонни-
  • измами-
  • телефонни измами

Мъжете са извършвали измами в Пловдивска област и София, по които текат разследвания

Трима извършители на телефонни измами са задържани при полицейска операция вчера, съобщиха от МВР.

В хода на действията, в град Левски са арестувани мъж на 35 г. и 18-годишният му син, непосредствено след извършени няколко неуспешни опита за телефонни измами и един успешен. От жител на столицата двамата са отнели 540 лева и златна монета. При последвалите действия по разследването са намерени и иззети SIM-карти, мобилни телефони, картодържачи и други предмети, съотносими към противозаконните действия.

В същото време в София, със съдействието на столичната полиция, е задържан мъж на 57 г., чиито куриерски услуги ползвали бащата и синът. При процесуално-следствените действия, от мъжа и ползваните от него автомобил и жилище са иззети мобилни телефони и SIM-карти. Намерени са също златната монета и паричната сума, придобити вследствие на извършената телефонна измама.

В рамките на оперативно-издирвателните действия е установено, че тримата са съпричастни към извършването на измами и опити за измами в Пловдивска област и София, по които текат разследвания.

Използвана била познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Под предлог, че болен, включително и от ебола, близък на жертвата на измамата се нуждае спешно от пари за лечение, те искали различни парични суми и/или златни накити.

Тримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа.

Полицейска операция е проведена вчера от служители сектор ”Противодействие на престъпления против собствеността” при ГД „Криминална полиция”, съвместно с колегите им от областните дирекции на МВР в Пловдив и Плевен и под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Образувани са досъдебни производства, а работата по доказване на престъпната дейност на задържаните продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА