Last news in Fakti

13 Ноември, 2014 11:39 2 088 2

Пребиха писателя Владо Даверов

  • владо даверов-
  • писателя-
  • пребиха

Инцидентът е станал пред очите на таксиметров шофьор, който е возил писателя и му се е притекъл на помощ, когато са го нападнали

Трима непознати са пребили писателя Владо Даверов късно снощи пред дома му в столичния квартал „Люлин”, съобщиха от „Блиц“.

Инцидентът е станал пред очите на таксиметров шофьор, който е возил писателя и му се е притекъл на помощ, когато са го нападнали.

Даверов заяви, че се е отървал сравнително леко, благодарение на шофьора на таксито, който е бил много едър и очевидно е стреснал нападателите.

Преди инцидента той е бил на среща с читатели в Благоевград, като е говорил за книгата си „Чудовището ДС”, след което се е прибрал в столицата. Писателят уточни , че е взел таксито от издателството си в София, където отишъл веднага след като се прибрал от Благоевград.

"Щяха да ме пребият, ако не беше той, но заради мен пострада – ударили го с тръба и му счупили ръката до лакътя”, уточни писателят.

Той сподели, че двама от нападателите му са били цигани, докато третият, който го ударил много силно - вероятно с бокс, и е счупил носа му, е бил българин.

Тримата дори не си дали труд да скрият лицата си с маски, вероятно поради факта, че булевардът в тази си част от няколко дни е останал тъмен и без осветление.

„Всичко стана за десетина секунди, удряха ме, след това побегнаха през полето, което започва от блока ни”, каза още Даверов.

Той твърди, че е усетил заплаха още по време на срещите си с читатели във Велико Търново в понеделник, когато пак са разговаряли за криминалните му романи, в това число и „Чудовището ДС”.

„Дойдоха от полицията, изслушаха ме и си тръгнаха”, сподели писателят.

Според него нападателите едва ли ще бъдат разкрити и въпреки че има подозрения откъде може да са били наети, не може да докаже обаче нищо.


За Факти.бг от СДВР-София заявиха, че до този момент при тях не е постъпвал такъв сигнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Нарочи ли те мафията спасение няма!Евала на таксиджията-явно не е бил от онези матовите дето карат без книжки...
  • 2 Бате Ицо

    0 0 Отговор
    Категорично се обявявам срещу насилието, въпреки че в конкретния случай са посегнали на един откровен плювач...