Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 14:37 21 251 8

Отвлякоха 4-ма младежи в село Горна Росица

  • младежи-
  • горна росица-
  • отвлякоха

Момчетата обаче успели да избягат от похитителите и да сигнализират в полицията

Четирима младежи са били отвлечени в севлиевското село Горна Росица, съобщиха от МВР. Момчетата обаче успели да избягат от похитителите и да сигнализират в полицията.

В първите часове на вчерашния ден, в 3.30 часа, 20-годишен мъж от село Горна Росица подал сигнал в РУ – Севлиево, че същата нощ той и трима негови приятели от селото на 22, 21 и 19 години били отвлечени. На полицаите разказал, че около 1 часа, докато тримата се придвижвали по улица в селото с лек автомобил „Volkswagen Golf”, били застигнати и засечени от „Mercedes”.

След като спрели, от „Mercedes”-а слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони. Единият от извършителите се качил при тях и принудил водача да потегли в посока село Яворец, непосредствено зад тях карал съучастникът му.

След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели, потърпевшите, използвайки невниманието на извършителите, успели да избягат и да се придвижат до село Яворец. Там, от дома на свои познати, сигнализирали в полицията.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия и няколко часа по-късно извършителите били установени - 25-годишен мъж от София и 21-годишен жител на Севлиево, които периодично пребивавали в село Горна Росица.

Двамата са задържани в жилищата им. Лекият автомобил „Mercedes”, който ползвали при извършване на престъплението, е установен. Намерени и иззети са ножът и газовият пистолет, а  „Volkswagen“-ът е открит опожарен в ливада в землището на село Горна Росица.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел.

По случая е започнато досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 титов

    1 0 Отговор
    Ами, тия двамата явно ги е до сърбяло отзад и какво, какво? са решили да влезнат в затвора за да им го поначешат малко. То друго обяснение, нямам !

    Коментиран от #7

  • 2 вип полицай

    1 1 Отговор
    тези бандити ми приличат като преди месеци дето имаше обири на банки банкомати и после намираха опожарени колите някъде,та и тез сега действат по същата схема опожаряват колата а може би са ѝ същите обирджии,това разследващите органи ще установят но лично аз си мисля че са същите
  • 3 бай Страхил

    1 0 Отговор
    Неведоми са пътищата на обърканите мозъци. Дали от алкохол, дали от невежество или наркотици. Кой да знае.....
  • 4 kucho

    0 0 Отговор
    Това село е Мароко/Холандия за Габровци . Нека не изключваме и тази версия .
  • 5 Димо

    0 1 Отговор
    Според мен работата е била доста по-сложна. Няма как някой да седне на масата да пиине и да си каже, чакай да отвлека 3ма- 4ма ей така без повод с крадена кола. Според мен са щели да ги продадът за органи или евентуално за откуп, но по-скоро за органи.
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Димо, много филми гледаш!
  • 7 Атанас

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "титов":

    Това е култово изказване !! "сърби ги отзад" не го бях чувал. Нема да е лошо да го знаят гамените преди да извършват глупости, въпреки че в тая държава .... А и народа си е такъв - дивоча
  • 8 kopeleto

    0 0 Отговор
    ПЕДЕРАСТИЯ !