Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 11:39 1 232 0

Задържаха турчин издирван за наркопрестъпление

  • турчин-
  • издирван-
  • наркопрестъпление-
  • ибрахим демир

Ибрахим Демир е издирван от германските власти

Варненският окръжен съд (ВОС) задържа под стража турския гражданин Ибрахим Демир, издирван чрез международното оперативно полицейско сътрудничество от германските власти, заради присъда за наркопрестъпление, съобщиха от съда.

Задържането му е на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Щаде, Германия

40-годишният турчин е бил задържан преди ден на ГКПП Аерогара Варна.

Компетентните власти на Федералната република са посочили в ЕЗА, че през ноември 2005 година Демир Ибрахим е бил осъден на 3 години "лишаване от свобода", заради наркопрестъпление извършено през февруари същата година.

Той и още едно лице, което има вече влязла в сила присъда получили пратка от 9 кг хероин, която трябвало да предадат на куриер. Като помагач в това престъпление Демир не само предал наркотика на куриера, но не му платил и задържал за себе си възнаграждението.

За да определи първоначалния арест за турския гражданин днес ВОС се съобрази с наличието на всички атрибути, посочени в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. ЕЗА е издадена от компетентните немски власти още в края на юли 2007 година. В документа се сочат основанията за исканото задържане, присъдата на Окръжния съд в Щаде и престъплението, за което Демир е бил съден задочно.

Пред съда във Варна, Демир отрече да е бил информиран за постановено спрямо него наказание в Германия. Той има право да обжалва определението за първоначалното задържане под стража пред Апелативен съд Варна на 2 декември 2014 година.

В седем дневен срок ВОС ще насрочи ново съдебно заседание, в което ще разгледа по същество искането на властите от Германия за екстрадиция на Демир Ибрахим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА