Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 15:27 9 550 4

Малката Рижа с нов цирк в съда

  • малката рижа-
  • цирк-
  • съда

Той заяви пред магистратите, че Митьо Очите пълнел трупове с наркотици в погребална агенция

Малката Рижа с нов цирк в съда - 1
Снимки: gramofona.com

Окръжен съд-Бургас остави Симеон Стоянчов-Малката Рижа в ареста, съобщиха от gramofona.com.

Днес Малката Рижа изправи на нокти за пореден път журналисти, охрана и съдебен състав. Той пристигна буквално окован в белезници, като имаше вериги на краката и ръцете, и колан на кръста.

Малката Рижа е привлечен като обвиняем, че на 30 октомври в кафене в Бургас е откраднал телефон и 25 лева от две лица, без тяхното съгласие.

Бургаският районен съд веднъж наложи задържане под стража на Симеон Стоянчов. Тогава съдът отхвърли молбата на защитника на Стоянчов, да не се дава ход на процеса, а Малката Рижата да бъде настанен за изследване в психиатрично заведение, за да се установи здравословното му състояние.

Днес Стоянчов обжалва това определение. В съдебната зала той демонстрира грубо и вулгарно поведение, и заяви на съда, че иска свобода.

Прокурорът Ангел Георгиев заяви в изказването си, че Симеон Стоянчов е болен и опасен за околните и затова мярката му трябва да остане "задържане под стража".

В този момент Малката Рижа скочи и се разкрещя: „Какво лечение, бе дебелак?“ Осем охранители едвам удържаха агресивния мъж.

Служебният защитник на Стоянчов поиска наложената мярка за неотклонение да бъде изменена в домашен арест, за да може да се осигури необходимото му лечение следствие на употреба на наркотици. Според адвоката е необходимо да бъде изготвена съдебно психиатрична експертиза.

Той също настоява клиентът му да бъде лекуван в психиатрия, като поиска младият мъж да бъде настанен незабавно в психиатричната клиника във Варна, а не да бъде местен от едно полицейско управление в друго.

"Това момче е болно и трябва да се лекува", заяви в пледоарията си адвокатът.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас се противопостави на това искане и поиска да не бъде уважена молбата му. Той посочи, че тя е неоснователна, тъй като основен мотив в нея е посочено тежко здравословно състояние на обвиняемия и нуждата от лечение, за което не са представени доказателства.

Прокурорът заяви, че в хода на досъдебното производство може да бъде назначена и изготвена исканата експертиза. Той пледира, че са налице всички законови предпоставки за взетата най-тежка мярка за неотклонение спрямо Стоянчов и посочи, че той се характеризира като лице с висока степен на обществена опасност и с трайно установена престъпна дейност.

Съдът установи, че той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление. За него е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

В съда днес Малката Рижа поиска свобода и всички дилъри в затвора.

Малката Рижа отправи и директни обвинения срещу Димитър Желязков- Митьо Очите. Пред магистратите той заяви, че Желязков пълнел трупове с наркотици в погребална агенция и призова: "Вземете мерки, за да не ги взема аз".

За свидетел беше призована и приятелката на Малката Рижа - 31-годишната Кристина Захариева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жижо

    1 0 Отговор
    НАИСТИНА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ.И 50г.СА МАЛКО.
  • 2 nikis72

    0 0 Отговор
    когато излезе от затвора ще си търси приятел с право на нежни ласки а не приятелка
  • 3 sistur monah

    0 0 Отговор
    не мога да разбера защо по времето на Тодор Живков, нямаше такива, дето се правеха на много велики. Те просто изчезваха от лицето на земята и повече никои не чуваше за тях. Трябва да възобновят смъртното наказание!

    Коментиран от #4

  • 4 спасен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "sistur monah ":

    Внимавай какво си пожелаваш защото най много сълзи са пролети от изпълнени желания!