Last news in Fakti

17 Декември, 2014 12:26, обновена 17 Декември, 2014 17:51 21 251 25

12-годишна твърди, че е отвлечена и изнасилена (Обновена)

  • отвлякоха-
  • изнасилиха-
  • двама-
  • крупник

Очаква се лекар да направи преглед и да установи има ли изнасилване

12-годишно момиче твърди, че е било отвлечено и изнасилено от двама мъже, съобщиха от Struma.com.

Момичето е постъпило в тежко състояние в Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград снощи. То е от симитлийското село Крупник и е съобщило на родителите си и полицията, че е било отвлечено и изнасилено от двама мъже.

Детето е настанено в АГО отделение на МБАЛ Благоевград, очаква се лекар да направи преглед и да установи има ли изнасилване.

Веднага след сигнала, полицията е предприела мерки за изясняване на случая.

Момичето е учила в Симитли. След като детето не се прибрало след училище у дома, притеснените родители сигнализирали в полицията. Инцидентът вдигнал на крака полици и спешни медици от Симитли.

В 21,20 часа детето е открито мокро край река. Незабавно му е оказана на място първа помощ от лекарски екип и с линейка е транспортирано до благоевградската болница.

Работата по случая продължава.

12-годишното момиче не е било изнасилено. Това установи приключилият преглед, извършен от съдебен медик в отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ-Благоевград.

Оказа се, че малолетната има други проблеми, свързани с кризата на възрастта й. С нея ще работят психолози от детска педагогическа стая в ОДМВР-Благоевград. Днес психолози ще разговарят и с родителите на момичето.

Случая стигна и до министерството на образованието, откъдето изискаха спешен доклад. Местният инспекторат по образованието е изпратил пълните подробности около съчинената история на ученичката в 7 клас на СОУ "Св. Св Кирил и Методий" в Симитли.

Вчера класът й е имал контролно. Момичето, заедно с още 2 съученички, са избягали от час и са се скрили в тоалетната, където в 17. 30 часа ги е заварила учителка от училището им. Пред нея те казали, че са избягали от час. В 18.30 часа, пътуващите за селата ученици се качили на автобус заедно с учителката. В автобуса се е качила и седмокласничката. Когато рейсът спрял на спирката в Крупник тя е слязла.

Според психолозите и доклада на директорката на училището, ученичката е взела решението да избяга, опасявайки се, че майка й ще разбере за бягството от час и ще й се кара.

Така инсценирала отвличането си. Това казала и най-напред на родителите си, когато полицаите я намерили, след сигнал от майката, че не се е прибрала. Веднага след думите на момичето са започнали издирвателни мероприятия, но без резултат. Похитители няма. По-късно, чрез преглед, лекари в болницата установили, че няма данни за изнасилване. След като останала насаме с психолозите, ученичката признала всичко и, че го е направила от страх.

Подробностите, описани от проверката бяха докладвани днес на инспектората, откъдето пък изпратиха доклада до министерството на образованието. Със семейството и момичето освен психолози ще работят и специалисти от отдела за закрила на детето и социални работници.

Криза на възрастта, така психолозите определят поведението на момичето. В този период децата чувстват осезателно липсата на внимание, твърде възможно е момичето да е търсило и вид внимание от страна на родителите си, твърдят специалистите.

От полицейска гледна точка случаят е приключил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 0 Отговор
    Докога? Докога изнасилването на дете ще се наказва със 1 година условно. Това е да убиеш един живот в зародиш...направо като си представя детето свито някъде на студът и мръсотията и всичко онова, което е преживяло...ей, родител съм, и недай Боже се случи на моето дете...няма да чакам съдът да го "осъди" .
  • 2 българин

    1 0 Отговор
    За такива само на хан Крум законите трябват !
  • 3 по темата

    3 0 Отговор
    Такива са новите европейски директиви спуснати от Брюксел, с които се цели хората по бързо да приемат педофилията и тя да бъде обявена за нещо нормално така, както е в момента с П...растията.

    Коментиран от #6

  • 4 по темата

    0 0 Отговор
    takiva sa za obesvane ane dagi sdqt i posle pak na svobod,takiva bokluci kato tiqa dvamata
  • 5 KOLIO

    4 0 Отговор
    Policai sum roditel sushto.Vinagi makar i neredno sum smqtal ot lichna gledna tochka, che za takuv tip prestuplenie, na iznasilvacha ne mu trqbva sud i advokati i t.n.Direktno bradvata i tova e.Kato nqma pravosudie, bashtata e nujno da se opravq sam.Az taka bih napravil.Kato policaj bih si zatvoril ochite za nqkoj bashta otmustil za pogubeniq jivot na dushterq si ili za nqkoj basht, kojto e otmustil za pedofilsko posegatelstvo nad deteto mu.Da ne e humanno, no i tova,koeto sa napravile e nedopustimo i nechoveshka gavra.Smurt za iznasilvachite i pedofilite.Trqbva smurtna prisuda,s tazi sudebna gejska i hilava sistema, shte produljat oshte dulgo prestupleniq ot tozi harakter.Ako znaete kolko momicheta iznasileni ima i koito si traqt, che gi e strah, zashtoto znaqt, che shte ostanat bez bashti ako kajat,che shte gi zaplashvat razni mutri i cigani, shte tormozqt semejstvata im....mnogo sa...mnogo sa.......

    Коментиран от #25

  • 6 гост 1

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "по темата":

    Стига сте я яли тази Европа бе, за всичко ви е виновна тя ! Наказателният кодекс си е наш Български а не Европейски и ако, той предвижда да се обесят ами ще се обесят и толкоз! Но, нека първо да не се палим, никой все още не знае каква е истината, защото и това се е случвало едно нещо било а, то друго излезнало !
  • 7 Сашо

    0 2 Отговор
    Ами в Европа това ни чака.Всякакви малцинства и престъпници де-факто имат повече права от нормалните хора. Еврогейските толерасти гледат само как да се спазват правата на престъпници, емигранти и др б...ци (вж Брейвик в Норвегия)
  • 8 wulkan

    2 1 Отговор
    Нещо Саркози имаше идеята такива изнасилвачи да им хакнат една химическа инжекцийка, орехчетата на стафидки и кротки, кротки като агънца. Май има право човекът. Трябва са мо да се приложи.
  • 9 тц тц тц

    1 2 Отговор
    Мале, колко прости хора пишат коментари.
  • 10 i ciganite

    0 0 Отговор
    fuuk evrotopa
  • 11 Хубав и умен

    0 0 Отговор
    тц тц тц, ти имаш ли коментар по събитието или коментираш хората? и си се изкарваш умен и готин :) и аз така: като се погледна в огледалото по-хубав не виждам.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Shmeker

    0 0 Отговор
    И сега след като пише, че не е изнасилена тия коментари до тук са неадекватни малко.
  • 14 аз

    0 0 Отговор
    Е сега изнасилена ли е или не?
    В заглавието-изнасилена,в статията не е(дано да е така).
    Но каквото и да е станало тея изроди линч на площада и голи да мръзнат натопени в реката
  • 15 Да ама не

    1 0 Отговор
    Тези престъпления се увеличават, а в РБ продължава с бясна скорост разпада на държавата. Интернет и медиите бълват всякакъв род порнография. За някои религии масово настъпващи в Европа пълнолетието за момичетата настъпва от 9(девет)годишна възраст, а за момчетата от 12г., т.е. за тях да си любител на детска плът си е закон.
  • 16 Ице

    1 0 Отговор
    Шапка ти свалям коле как искам всичси ченгета да са като теб. Най вече хора защото ако неопазиш семейството нищо друго няма смисъл и няма по важно от това
  • 17 Пепи

    2 0 Отговор
    В развитите държави, където има ред и законност, простите хора стават я чистачи, а общи работници, я нещо друго. Когато няма ред и законност простите хора стават престъпници !!!
  • 18 Klozet Fekalov

    1 1 Отговор
    АВЕ ГОВЕДА УРУДЛИВИ ОТ "ФАКТИ"...,как няма 1 нормален човек в тая помия "БГ".....-може ли да пишете...заглавие "Изнасилиха 12годишна"......на следващия ред.."Очаквасе да се установи да ли е изнасилена"........и по-долу в статията......-не била изнасилена.....
    ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ.......
  • 19 тошибиян

    0 0 Отговор
    кефили са се мом4етата

    Коментиран от #21

  • 20 comment

    0 0 Отговор
    Единствената присъда трябва да е - кастрация на нереза/ите, паниране на топките и всеки сам да си хапне своите! Без коментар!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Другият

    0 0 Отговор
    Ха.... той май №6 "гост 1" излезе най-прав...!!! Па някой дори опекаха и изядоха топките на....незнам на кой...на "някой си" !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    0 0 Отговор
    ...а аз предлагам кастрация за малоумниците, които първо говорят, после мислят и чак най-накрая четат /второто и третото не са обезателно задължителни/....
  • 25 Леле

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "KOLIO":

    Имам чувството, че нарочно не ги дочитате тия статии до края. За какво изнасилване говорите, какви 5 лева. То си пише, че не е била изнасилена а е имала криза на възрастта. Демек я гони пубертета и си измисля. Чудя се ако си наистина полицай, как си взел нормативните точки, психото. Та то навсякъде има за четене. Как си прочел всичко до края??? Започвал ли си го вообще?