17 Декември, 2014 14:38 1 818 2

Биячът на лекарката от Раковски се предаде сам

  • раковски-
  • лекарката-
  • предаде-
  • биячът

35-годишният Стоян К. се е явил преди обед, заедно с адвоката си, в районното управление в Раковски и веднага е бил задържан с полицейска заповед за 24 ч.

Задържаният за побоя над д-р Божидара Пеевска от неотложната помощ в Раковски се е предал сам в полицията, съобщиха от marica.bg.

35-годишният Стоян К. се е явил преди обед, заедно с адвоката си, в районното управление в Раковски и веднага е бил задържан с полицейска заповед за 24 часа, заяви районният прокурор Гергана Мутафова на специално свикана за случая пресконференция.

Стоян е родом от хасковското село Александрово. Установено е, че в Раковски е гостувал във вечерта, когато е набил лекарката от спешното. Срещу бияча ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда на медицински специалист, изразяваща се в болка и страдание. За подобно деяние той може да получи ефективна присъда до 3 години лишаване от свобода, уточни Мутафова.

Предстои на Стоян да се повдигне и обвинение за хулиганство. Заедно с него в ареста на районното в Раковски са 21-годишната му приятелка Елена, която е майка на детето, заведено при докторката, както и бабата на момиченцето. Те са задържани до изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Служители на няколко районни дирекции са се включили в издирването на побойника, съобщи шефът на пловдивската дирекция на МВР Пламен Узунов. Първоначално по следите му са тръгнали ченгета от РУП-Раковски, както и от Второ и Трето РПУ-Пловдив.

Тъй като нападението не е било заснето от записващи камери, служителите на реда в Раковски са набелязали 292 адреса в ромските махали, където има момиченца на възраст около тази на натровеното дете, отведено за помощ при д-р Пеевска. Проверката им обаче не дала резултат.

Пловдивските им колеги пък са наблюдавали Спешните отделения под тепетата, в случай, че хлапето бъде заведено там. Когато усилията им ударили на камък, мъжът бил обявен за общодържавно издирване, разказа Пламен Узунов.

В крайна сметка било установено, че Стоян живее в хасковското село Александрово, но там местните ченгета също не успели да го открият. Усилията на полицията обаче се увенчали с частичен успех – с помощта на дирекцията на МВР-Сливен била издирена и задържана в Нова Загора бабата, придружавала детето в болницата в Раковски.

Днес се е предал самият Стоян, като с него е била и майката на детето – Елена.

Стоян К. Е криминално проявен и има две присъди – едната е от 2011 г. за шофиране след употреба на алкохол, а втората е от 2012 г. за управление на МПС без книжка, уточниха органите на реда.

На пресконференцията в полицията беше и шефът на Центъра за Спешна медицинска помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов. Той благодари за ефективните действия на полицията и прокуратурата и потвърди, че от няколко дни между спешните екипи и полицията има стиковка за посещенията в ромските махали. При подозрение за възможни прояви на агресия патрулки ще придружават линейките в гетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дебаициганите

    0 0 Отговор
    А в днесбг. Изкарват ,че полицайте са го хванали: ....„Изкарахме всички лица, родени 2011, 2012 и 2013 година, които са 292 на брой, сформирахме екипи, които посетиха адресите”, заяви пред журналисти директорът на полицията в Пловдив комисар Пламен Узунов.

    Мъжът е от хасковското село Александрово, но в нощта на инцидента той и семейството били на гости у бабата на детето в Раковски. До днес на обяд те се укриваха от полицията.
    ...........................

  • 2 ИЦА

    0 0 Отговор
    В Денс.гб ако напишеш лошо ползвайки думи: циганин, ТИМ, ДПС, м...л, евреи, турци и т.н. ти слагат бан, трият коментарите! Оплакванията ми към тях са вече 16 за 2 месеца. Хубавото е че вдругиден си заминавам за чужбина и ще ги смъкна от подигравка, докато се разхождам в парка и сменям операторите и АП-тата в парка през 50 метра. Нямам представа каква е истината, но поне е ясно, че извършителя е задържан, безхаберието на управляващите и липсата на ефективна съдебна власт, позволиха на агресията и своеволията да се развият до ниво хаос!