Last news in Fakti

17 Декември, 2014 15:05 2 361 1

Задържаха над 30 тона нелегален алкохол в София

  • задържаха-
  • нелегален-
  • алкохол-
  • софия

Той е бил предназначен за разпространение в търговската и ресторантьорската мрежа в празничните дни

Задържаха над 30 тона нелегален алкохол в София - 1
Снимки: АМ

Над 30 тона нелегален алкохол разкриха и иззеха от склад в София, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Операцията за пресичане на незаконно производство на алкохол, предназначен за разпространение в търговската и ресторантьорската мрежа в празничните дни е проведена на  16 декември 2014 г. от служители на АМ и на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

В резултат на извършените процесуално-следствени мероприятия на територията на София е установено складово помещение, в което се съхранява голямо количество етилов алкохол без документи за произход и за заплатен акциз.

Задържани са общо 30 680 литра етилов спирт с алкохолно съдържание 96,04 vol, предназначен за последващо незаконно производство на високоалкохолни напитки.

Етиловият спирт е съхраняван в еднотонни резервоари, транспортирани до склада с товарен автомобил.

В склада са открити и пластмасови бутилки от по 5 литра, част от които също вече са били пълни с етилов спирт и са били подготвени за пласиране.

В складовото помещение е открит и еднотонен резервоар с 500 литра корабно гориво, също без документи за произход и за заплатен акциз.

Три лица - български граждани, са установени като съпричастни към престъпната дейност.

Предотвратената щета за републиканския бюджет само от незаплатен акциз е в размер на 326 хил. лв. Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, предствляваща двойния размер на незаплатения акциз.

Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност на Софийска градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рти

    0 0 Отговор
    Дискотеките в Ст.град ще вдигнат такса вход по този повод... Отидоха им коктейлите с Черно Джони, Даниелс, Джеймисън, Тюламор, Смирноф, Финландия, Абсолют... Може и търговските вериги да спрат промоциите на алкохола. Сега да търсят и печатницата на бандеролите, за да може да си изкараме спокойно празниците!