18 Декември, 2014 15:07 1 870 3

МВР са почти 100% сигурни, че Сертов е в Гърция

  • мвр-
  • петко сертов-
  • гърция

Той е знаел, че е заснет от камерите на границата с Гърция и не се е криел

От МВР са почти 100% сигурни, че бившия шеф на ДАНС Петко Сертов се намира в Гърция. Това стана ясно по време на пресконференция на МВР днес.

Той е знаел, че е заснет от камерите на границата с Гърция и не се е криел. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обаче обясни, че лошата резолюция на камерите ги прави по-предпазливи да заявят това като ясно установен, категоричен факт.

Директорът на СДВР Младен Маринов разказа по часове това, което са установили за движението му в деня, в който Сертов последно се е чул със съпругата си.

В 8.44 часа на 5 декември Петко Сертов е посетил сградата на холдинг в кв. "Бояна" с колата, с която се е придвижвал, а около 9.12 часа напуснал сградата отново с автомобила.

В 14.55 ч. той излиза от дома си на бул. "Скобелев". В 15.06 ч. е теглил пари. Парите след това са обменени в намиращо се наблизо обменно бюро.

В 15.15 ч. Автомобила и Сертов са засечени на бул. "Витоша" в посока бул. "Пенчо Славейков". Камера го засича и на пресечка в посока паркинга до НДК в 15.16 ч., а около 15.20 ч. колата е тръгнала в посока Южен парк.

На 6 декември вечерта Петко Сертов е обявен за общодържавно издирване, в същото време за издирване е обявен и автомобилът. По-късно те влизат като обекти за издирване и в масивите на Шенгенската информационна система и Интерпол.

До момента разследващите все още нямат никаква представа каква може да е причината за изчезването на Сертов. Това, което е установено до момента е, че той е разполагал с 4080 евро в брой, които са били обменени на 5 декември.

Разпитани са 27 души от близкия му кръг - приятели, роднини и бизнес партньори. Всички те са свидетелствали, че той не е имал конфликти или противоречия, заради които да е станал обект на престъпление.

Прегледани са множество камери на държавни и частни институции, съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Костов. Така е установено, че на 5 декември в 18.01 ч. автомобилът, с който се е предвижвал Сертов, е засечен от камера на входа на гр. Петрич.

В 18.30 часа автомобил от същия цвят, марка и модел е засечен на камерите на старото ГКПП., което съвпада с това, че обичайното време за предвижване от камерата до ГКПП Кулата е около 30 мин.

От колата слиза мъж, отговарящ на възрастта и визията на Сертов, с подобно облекло и сходна походка. Пазарува на два пъти и се качва в колата. Пали цигара, а от отблясъка на запалката се вижда, че е сам, след което потегля. Той се отдалечава в посока Гърция.

Пътуването му в Гърция би могло да бъде свързано както с лични, така и с бизнес интереси, заявиха още от МВР.

Факти.бг припомня, че Петко Сертов е в неизвестност от 15.30 часа на 5 декември. На 6 декември съпругата му е подала сигнал в полицията като е помолила за конфиденциалност по случая. За последно Сертов е управлявал Опел „Астра“ – светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 година. Колата обаче не е негова собственост, а на 26-годишната Теодора Кондова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Оставете човека на мира да си почива в Гърция. Всеки ден информация по лъжичка. На кого е нужно това? Може би това е отвличане на вниманието от по наболелите проблеми.
  • 2 почти аз

    1 0 Отговор
    "почти 100 %" айде сега някой да ми обясни това,намене ми звучи като почти бремена.
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    То в МВР всичко е "почти"..."горе-долу"..."там някъде"... Оставете човека на мира бе!Спасил се от тъпнята тука а вие там бил онам бил....