Last news in Fakti

19 Декември, 2014 17:06 2 013 2

Внесоха обвинителен акт срещу Петко от Лясковец

  • обвинителен-
  • акт-
  • петко петков-
  • лясковец

Той е с взета мярка за неотклонение Задържане под стража

Внесоха обвинителен акт срещу Петко от Лясковец - 1
Снимка: БТА

Днес, Окръжна прокуратура - гр. Велико Търново, внесе в Окръжен съд - гр. Велико Търново, обвинителен акт срещу Петко Петков, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че на 14 март 2014г., около 6 - 6,15 часа, в гр. Лясковец, предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота - полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“ и полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“, е направил опит да умъртви повече от едно лице - шестима полицейски служители, като единият тях - Емил Шарков, е загинал.

Всички те, в качеството им на полицейски органи - служители на МВР, са участвали в провеждане на полицейска операция на територията на ОДМВР-Велико Търново по задържане на въоръжено лице с незаконно оръжие.

Деянието е извършено по хулигански подбуди и макар същото да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца, общественоопасни последици - престъпление по чл.116, ал.2, пр.4 във вр. с ал.1, т.4, пр. 3, т.6, пр.1, т.9 и т.11, пр.1, чл.115 и чл.18, ал.1 от НК.

На Петко Петков е повдигнато и обвинение за това, че за времето от 18 юни 2012г. До 14 март 2014 г. в дома си в гр. Лясковец, държал огнестрелни оръжия - ловна карабина „ИЖ“, полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“, полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ и двуцевна гладкоцевна пушка „ИЖ, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение, съгласно ЗОБВВПИ.

Петко Петков е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Факти.бг припомня, че на 14 март при спецакция в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Петков и при опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома му, мъжът откри огън по полицаите. В акцията загина полицаят от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) - Емил Шарков, а трима негови колеги бяха ранени.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви по време на изслушването си пред депутати от комисията по вътрешна сигурност, че акцията е била провалена, защото двама оперативни работници от криминалното звено на Областната дирекция на МВР във Велико Търново в деня преди акцията са отишли да снимат къщата на Петков без да е имало нужда и без да са съгласували това с някои от ръководещите акцията. Стрелецът ги видял и затова е устроил засада на спецполицаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРИЛ

    0 0 Отговор
    Полицейските служители в случая са "НАПАДАТЕЛИ" щурмуващи частната собственост на гражданин, който дори не е предупреден за намеренията на полицията!!! Акцията по задържането на човек, който се намира в дома си и не е представлявал опасност до момента в който не са нанесли поражения на имуществото му и не са проявили агресия застрашаваща живота му, е абсолютно неоснователна! Провокирайки инстинктите за му за самосъхранение и защита на живота си, полицаите са му дали право да ползва всички възможни средства по КОНСТИТУЦИЯ!!!!!!!!!!!!! СРАМ, БЕЗОБРАЗИЕ, БЕЗХАБЕРИЕ И СВОЕВОЛИЕ - ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ОБВИНЕНИЕТО - ПОЗОР!!!!!!!!!!! Утре носърчетата и интегриращите се, тъмнозелени, като почнат да стрелят и да колят, да видим колко млади пишман полицайчета ще стоят над кратки стихчета по диреците с автор "От опечалените" и дума няма да се продума по медиите , щото БХК и ЕВРОРОМА ще следи да не им се дава гласност... Ялате ми на мене да ви излежа една дузина, че съм със Сайга, бронежилетка, а деда ми е скатал и гранатомет в мазата...
  • 2 извънземен

    0 0 Отговор
    Предумишлено престъпление означава предварително планирано. Значи Петко е и някакъв вид висш разум, защото е видял в бъдещето и знаел предварително, че ще бъде нападнат. После е планирал убийството на нападателите. Ха-ха. Съшито с бели конци. Жалко за младия човек, когото са изпратили на заколение в дома на "феномена" Петко.