Last news in Fakti

19 Декември, 2014 19:28 1 119 0

300 лева парична гаранция за бияча на лекарката от Раковски

  • биячът-
  • лекарката-
  • раковски-
  • мярка за неотклонение-
  • парична гаранция-
  • пловдивският районен съд

Той е осъждан за шофиране след употреба на алкохол и без книжка, но е реабилитиран и нямал други противообществени прояви

Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 300 лв. по отношение на Стоян К. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 14 декември в град Раковски, област Пловдив, е нанесъл на д-р Божидара П. - медицински специалист, при изпълнение на службата й като дежурен лекар в "Неотложна помощ" в Медицински център "Св. Елисавета" - Раковски, лека телесна повреда в главата, която й причинила болка и страдание без разстройство на здравето, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Съдът намери, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Стоян К. - задържане под стража. Той е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени обаче, че не е налице реална опасност да извърши престъпление и да се укрие. Обвиняемият сам се е явил пред разследващите органи, след като е разбрал, че го търсят, и е оказал пълно съдействие.

Стоян К. е осъждан през 2009 г. и 2011 г. за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и без книжка, но е бил реабилитиран и оттогава до момента няма други противообществени деяния. С оглед на това съдът е преценил, че мярката за неотклонение парична гаранция е достатъчна, за да обезпечи целите на наказателния процес.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА