20 Декември, 2014 13:56 13 151 2

Конфискуваха 3 тона кокаин и 1.2 тона марихуана

  • колумбия-
  • кокаин-
  • марихуана

В мащабна спецоперация панамските органи арестуваха 59 души и конфискуваха 3 тона кокаин, 1.2 тона марихуана и 500 000 USD. Става дума за наркотрафиканти свързани с колумбийската групировка Революционери на въоръжените сили на Колумбия и мексиканския наркокартел „Синалоа”, съобщава ИТАР ТАСС. Подготовката и реализирането на днешната спецоперация е продължило 14 месеца и се е осъществила при съдействието на властите на Колумбия, Мексико, Коста Рика и Гватемала.

Операцията е започнала през ноември 2013 г., когато са направени първите арести. На 18 декември 2014 г. са били арестувани още 23 престъпника, включително и колумбийския контрабандист Хуан Торес. Разследването е установило, че Торес е ръководил прехвърлянето на наркотика от Колумбия в САЩ през територията на Мексико и страните от Централна Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като дим в коминя

    0 1 Отговор
    Като е удар -да е удар.
  • 2 Кобрата

    0 1 Отговор
    Мексиканските и американските наркокартели са един от основните производители на дрога в света.