Last news in Fakti

22 Декември, 2014 11:52 1 705 2

120 иракчани атакуваха ГКПП „Капъкуле“, за да влязат в България

  • иракчани-
  • „капъкуле“-
  • българия-
  • гкпп капитан андреево

Затвориха ГКПП Капитан Андреево за 2 часа

120 иракчани атакуваха ГКПП „Капъкуле“, за да влязат в България. За над два часа границата с Турция при Капитан Андреево бе затворена.

Към 18.30 ч. снощи бежанците атакували турския пункт в опит да преминат на българска територия. Нелегалните имигранти не успели да минат през българската бариера, пръснали се по граничния плац на ГКПП "Капъкуле" и се укрили, което принудило турските власти да затворят пункта. На място пристигнала жандармерия и след повече от 2 часа претърсване чужденците били заловени и арестувани за нарушаване на обществения ред.

Това е първият случай на масово нахлуване на бежанци на един от най-охраняваните гранични пунктове - външна сухопътна граница на ЕС.

От пресцентъра на Гранична полиция съобщават, че нито един от бегълците не е успял да премине на българска територия. Към 21 ч. снощи „Капъкуле" е започнал работа и трафикът е бил възстановен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Добре, че не бяха 1200, че България щеше да се предаде...
  • 2 Toko

    0 1 Отговор
    Как да се предаде,като Капъкуле е в Турция и те не са стигнали изобщо на наша територия-кат пишеш друг път,поне чети първо!!!!