Last news in Fakti

22 Декември, 2014 14:20 1 463 0

Повдигнато е обвинение срещу руснака блъснал Панов

  • лозан панов-
  • обвинение-
  • руснака-
  • светлозар лазаров

Лазаров обясни още, че е направена комплексна медико- и автотехническа експертиза

Повдигнато е обвинение срещу руснака откарал блъснатия на пешеходна пътека съдия Лозан Панов до медицинско заведение. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след полагането на венци пред паметника на Незнайния воин по повод професионалния празник на ГД „Гранична полиция“.

Лазаров съобщи, че по случая с Панов има развитие. Днес в 10 часа е призовано лице, на което е предявено обвинение по чл. 343 ал.3 от Наказателния кодекс. Това е руския гражданин, който е закарал съдия Панов до медицинско заведение, като тепърва ще се изясни каква ще е мярката му за неотклонение.

Лазаров обясни още, че е направена комплексна медико- и автотехническа експертиза. Има свидетелски показания и повдигнато обвинение.

Повече информация по случая може да даде прокуратурата, заяви главният секретар. Той отказа да уточни дали става въпрос за обикновен пътен инцидент или за преднамерени действия от страна на чуждия гражданин.

Факти.бг припомня, че съдия Лозан Панов беше блъснат на пешеходна пътека на 9 декември тази година. Той беше бутнат от автомобила ден преди да внесе концепцията си за конкурса за председател на Върховния касационен съд (ВКС). Той беше приет в болница с комоцио и фрактура на ръката. Съобщено бе, че шофьорът на автомобила е избягал и се издирва. По непотвърдена информация обаче автомобила е чакал на пешеходната пътека в момента, в който преминава Панов, той е тръгнал с мръсна газ. Няколко дни по-късно Лазаров съобщи, че руски гражданин е закарал Панов до „Пирогов“ с кола, която е бил взет на лизинг.

След инцидента съдия Панов се оттегли от надпреварата за председател на ВКС, но дни след това, на заседание на Висшия съдебен съвет, той заяви, че е длъжен да продължи своето участие в конкурса за председател на ВКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА