Last news in Fakti

23 Декември, 2014 10:06 12 375 11

Кола падна в река, трима младежи загинаха

  • кола-
  • падна-
  • река-
  • младежи-
  • загинаха-
  • широка лъка

Техен връстник се отърва на косъм

Три 18-годишни момчета загинаха в тежка катастрофа, а друг техен връстник се отърва на косъм, след като автомобилът им се преобърна в коритото на река "Широколъшка“, съобщиха от ОДМВР-Смолян.

Инцидента е станал снощи в 21.30 ч. на главен път с. Широка лъка – гр. Девин.

Лек автомобил “Renault - Megane”, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, напуска платното за движение и пада в коритото на река “Широколъшка”.

В колата са пътували четири момчета на 18 години от град Девин. Три от тях са загинали на място, а четвъртото момче е с охлузни рани. На младежа е оказана незабавна медицинска помощ. Той е транспортиран в МБАЛ – гр. Смолян, без опасност за живота.

На място пристигат и два екипа на група “Спасителна дейност” при ОУПБЗН – Смолян, които извършват изваждане на телата и автомобила от реката. Телата на починалите са приведени в болницата в Смолян за извършване на аутопсия.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУП – Смолян.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    2 0 Отговор
    Докога в тая скапана държава ще има милиарди за кражбите от КТБ,партийни субсидии,5 000 лв депутатски заплати,скъпи нови мерцедеси за "народните любимци" и т.н. и т.н.,а НЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ 10 МИЛИОНА ЛВ И ДА СЕ КУПЯТ МОБИЛНИ КАМЕРИ!!!Трябва да се контролира движението по пътищата,както е във всички бели държави.Но нейсе!Проблемите на депутатите са другаде....
  • 2 GOST

    2 0 Отговор
    A кой ще натъпче мозък, на такива момчета като тези шофьори.......а ако бяха ударили и други ,които са си карани нормално.............не коментирам.........
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Прав си, колега. Когато нямаш култура на пътя и не спазваш правилата, никакви камери не могат да те спасят.
  • 4 тошибиян

    3 0 Отговор
    що са ви камери?да ги гледате как карат с 120 по завойте ли?и как се мятат в реката
  • 5 друг

    0 1 Отговор
    Жалко за младежите. R.I.P
  • 6 Друг Кико

    3 0 Отговор
    Защо за всичко са ни виновни политиците? Не ни трябват камери и цялата държава да стане "Биг Брадър". Трябва възпитание. Вината е в нас родителите и трябва да си го признаем вместо да се чудим на кого да припишем вината. Виждал съм много родители които не полагат никакви усилия за възпитание на децата си. Родители, замислете се и бъдете по- отговорни. От нас зависи бъдещето на децата ни а от там и бъдещето на цялата страна.

    Коментиран от #7

  • 7 anonymous

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Друг Кико":

    Човек, много си прав заклевам се! Но как да обясниш това нещо, на родителите? Та те са по тъпи от децата си! Това дете за да стане идиот, той не е ходил нито на училище, нито си има представа какво е да управляваш автомобил, няма значение дали е стар, нов или спортен. Също така, няма кой да ги възпита тия деца, да имат култура на шофиране. Тази култура се изгражда с години, а не ден за ден. Това ни е проблема на нас, че положението е изпуснато още от времето на Бай Тошо, и всеки си прави каквото иска. И когато видят малко стегнация почва да се мрънка. "Защо имам глоба от мобилна камера" Еми имаш уйче, за да се спреш, и да караш разумно, а ако почнеш и да шофираш, няма да имаш цена! Наистина жалко за тези млади момчета, цели 3 поколения си отидоха за едното нищо. Но така ще е, като нямаме възпитание, нито разум да мислим на време.
  • 8 mediator37

    1 0 Отговор
    Мобилни камери няма да оправят сигурността, но мантинелите биха. Пътищата ни са ужасни - с много завои, изкачвания и спускания. В заможните държави пътищата са равни, прави и без завои. Хората карат с пофта,без ограничения в скоростта и стигат бързо.
    Ще питате как така? Обяснявам: Където трябва пътят да се изкачва - прави се тунел през планината и пътят е равен. Където трябва да се спуска- прави се мост (виадукт) и пътят пак е равен.
    Цепи се направо, а не бедняшки - пътят да следва релефа, щото е най-евтино. И мрем като мухи. И от Хасково до Русе се стига за 6 часа, ако спазваш ограниченията - а сме една плюмка държава, малка, та малка. Да плюеш и да бягаш е нашата пътна мрежа.
  • 9 onq s konq

    0 2 Отговор
    Гледах по ТВ-то мястото на катастрофата-идеално като настилка,обеэопасено с мантинела,само эа яко каране,но...с подходяща кола и опитен щофьор.От краткия репортаж по случая ми се стори че колата е 20годишно "Рено-Меган" с 4 пръста широки гумички,а като прибавим и шофьор беэ книжка/евентуално наличие на алкохол/,както и немалкото тегло на пътниците имащо пряко влияние на центробежната сила,нещата просто са били предрешени...
  • 10 Все тая

    1 0 Отговор
    Не трябват камери,патрулки и до всеки шофьор/карач или както искате го наричайте катаджия да седи,пак ще има катастрофи и жертви.Решението е просто,както и повечето неща в живота впрочем,това е една книжка с която всеки кандидат шофьор се запознава преди да седне зад волана и да започне да шофира.Тази книжка се нарича "Закон за движение по пътищата",като глава първа "Общи положения" от този закон гласи следното:
    Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в движението по тези пътища, изискванията за правоспособност на водачите на пътните превозни средства, правата и задълженията на участниците в движението и на съответните служби и длъжностни лица, както и принудителните мерки, които се прилагат, и наказанията за нарушаване на разпоредбите на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове.
    (2) Целта на този закон е да се опазват животът и здравето на участниците в движението по пътищата, да се улеснява тяхното придвижване, да се опазват имуществото на юридическите и физическите лица, както и околната среда от замърсяването от моторните превозни средства.
  • 11 КПСС БКП

    2 0 Отговор
    Другарки и другари, крайно време е другарите от съответните служби да затегнат положението и санкциите за превишена скорост да станат драстични.Така не става, имаш ограничение 40км в час а около теб всички летят с със 80-90 и нагоре. Според мен за превишение на скороста с повече от20км в час трябва да се взима книжката за 2 години и след това проверовъчен изпит наново. В основата на всички катастрофи според мен един от водещите фактори е превишената скорост.