23 Декември, 2014 13:51 2 370 4

Петко Сертов е бил засечен в Лариса

  • петко сертов-
  • засечен-
  • лариса

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е бил засечен преди три дни в гръцкия град Лариса, но след това следите му се губят, съобщиха от МВР. Полицията продължава да издирва Сертов.

Установено е, че на 20 декември Петко Сертов се е регистрирал в гръцки хотел. Това съобщи на пресконференция в СДВР от главният секретар на Министерството Светослав Лазаров. Хотелът се намира в района Лариса, в Атина, близо до жп гарата.

Лазаров заяви, че се работи съвместно с гръцките власти, а през последните дни е осъществена активна координация и има конкретни резултати.

„На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8 часа сутринта е напуснал хотела“, каза още Лазаров и добави, че към момента няма данни къде се е придвижил Сертов, след напускането на хотела.

„Искам да използвам случая да се обърна с молба към г-н Сертов като наш колега, при първа възможност да използва случая и да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде на територията на ЕС. Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и реално да провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, къде се намира той”, каза главният секретар.

Той отново повтори, че няма данни Сертов да е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито пък има данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него.

"Докато Петко Сертов не се обади в някое районно управление, да си покаже личната карта, не можем да спрем процедурата, такива са правилата", подчерта Лазаров.

"Надявам се, ако действително следи процесите в страната това да бъде жест към нашите колеги”, призова още веднъж той.

На въпрос, дали Сертов е бил сам, Лазаров заяви, че според техните данни, които са достоверни, той е бил сам. Главният секретар съобщи още, че МВР са разбрали за местонахождението на Петко Сертов, в реално време, малко по-късно след като той се е регистрирал.

„Установено е, че в хотела той се е регистрирал с българската си лична карта. Нямаме данни да е разговарял или вечерял с някого, бил е сам. Сам е напуснал и хотела. Подчертавам, че Петко Сертов се издирва само за установяване на местонахождението, тъй като има подаден сигнал от съпругата му", допълни Лазаров и заяви пред журналистите, че веднага след установяването на местонахождението му синът на Сертов е бил уведомен за това.

Съпругата му е заявила пред bTV, че е научила за това, че Сертов е засечен в Гърция от медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бончук

    0 0 Отговор
    Олеееее и какво ще правим сега. Спрете да пълните интернет пространството с неща, които никой не го интересуват.
  • 2 гого

    0 0 Отговор
    Сертов .......ами къде е Христо Бисеров какво стана с него??? И аз защо ли питам.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Писах преди 10 дни тук, във форума и на службите казах, че човекът ми се обади и вика: " - Ще скокна до гръцко да се нашморкам с узо и ще мезя мариновани октоподчета, щото ме е стегнала шапката. Като даврандисам, ще се повърна, ама ще е след празниците, че сумалъка ти и народ чака от мен подаръци. А тъй- хем ще мина метър- тънка лайсна, хем ще ми се радват, че съм жив.
    И аз съм човек!
  • 4 Валентин

    0 0 Отговор
    Кой го интересува къде е тоя,само за него се пише ако съм аз изчезнал или някой друг няма да е е така.