Last news in Fakti

13 Януари, 2015 13:27 27 100 39

Татяна Стоянова е убита с шест куршума

  • татяна стоянова-
  • убита-
  • шест-
  • куршума-
  • тодор попов

Убийството на Татяна Стоянова, няма връзка със служебните й задължения, заяви кметът на Община Пазарджик Тодор Попов

С шест куршума е била убита Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на гр. Пазарджик, съобщиха от Прокуратурата.

Татяна Стоянова беше разстреляна на 12 януари 2015 г. В прокуратурата в Пазарджик е образувано досъдебно производство по чл. 212 ал.2 от НПК. Първото действие по разследването е било оглед на местопроизшествие, като на него е присъствал и наблюдаващият прокурор.

Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа на 12 януари 2015 г., които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят допълнителен оглед на местопрестъплението; Оглед и аутопсия на тялото на жертвата; Извършване на експертизи – съдебномедицинска, балистична, за ДНК изследване и т.н. Претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата; Разпити на свидетели; Установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично.

При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно, казват още от Прокуратурата.

Убийството на Татяна Стоянова, няма връзка със служебните й задължения, заяви на пресконференция днес кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.

„От снощи не мога да спра да си задавам един въпрос: „Защо се случва всичко това и какви са причините”. Затова искам да избегнем всякакви спекулации относно причините за случилото се и изключвам, какъвто да било мотив и причина това да е свързано с нейната работа. С нея съм от 15 години и ще ми липсва много“, категоричен беше той.

Попов обясни, че Татяна Стоянова е много добре професионално подготвен и отговорен човек и заяви, че няма версия за покушението над нея.

„Нямам версия - аз не съм разследващ, но никой не заслужава такава съдба. Не виждам какво толкова трябва да направи човек, за да го убият с пет куршума като куче. Няма такава причина за мен”, обясни Попов.

Кметът съобщи още, че по информация на разследващите Татяна Стоянова е била застреляна с пет куршума, което говори за жестокост.

Той коментира и това, че тя никога не е била решаващ фактор за каквото и да било в общината, тя просто е координирала дейността между всички звена и е водела комуникацията на общината с медиите.

„Тя беше общински служител с по-големи функции и само толкова“, каза Тодор Попов и обясни, че няма информация тя да е получавала заплахи за живота си.
Градоначалник не коментира дали убийството на Стоянова е сигнал към него.

„Аз смятам, че ако аз съм бил мишена, сега нямаше да съм пред вас. Нямам охрана и не съм пожелал такава“, каза още Тодор Попов.

Той отказа да коментира и сигнала, за който съобщи по-рано днес генерал Атанас Атанасов, за корупционни сделки между МВР, Общината и други кръгове в Пазарджик:
„Моля ви, спестете ми това в този тежък за мен момент.“

„Не съм бил толкова близък с нея, за да знам подробности от личния й живот и силно се надявам и имам уверението от разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат кой е й причинил това и защо. Каквото можем ние, ще съдействаме и аз, и колегите, с които е била по-лично близка. Никой не заслужава такава съдба. Приемам случилото се като това, че с един от близките ми хора, няма да бъдем вече заедно”, каза още Тодор Попов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    3 1 Отговор
    ТОВА Е РАЗПАДАЩАТА СЕ МЪРШАВА ДЪРЖАВИЦА ...,ПЪЛНА СЪС ВСЕВЪЗМОЖНИ БОКЛУЦИ,ПЛЮНКИ,МЪРШИ,ОТРЕПКИ И КАКВА ЛИ НЕ СГАН !!! ПОМИЯРИ СИ СЕ РАЗХОЖДАТ С ОРЪЖИЕ И РАЗДАВАТ ПРАВОСЪДИЕ И СЕ САМОРАЗПРАВЯТ ВСЕ ЕДНО ТОВА ИМ Е БАЩИНИЯ !!! ...ТОЯ МЪРШАВ БОКЛУК ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО НАМЕРЕН ...И ДА БЪДЕ ЖИВ НАРЯЗАН НА ПАРЧЕТА ...МНОГО БАВНО ,ТРЯБВА ДА УМИРА МНОГО БАВНО ...БАВНО И МЪЧИТЕЛНО ...ДА ТОЧНО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ !!! .....ОЩЕ СЕГА СЪБИРАМ БАГАЖА И СЕ МАХАМ ОТ ТАЯ ПОМИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ !!!

    Коментиран от #6, #10, #23

  • 2 lost paradise

    3 0 Отговор
    Да така е цари беззаконие. И никой не иска да се приемат по строги закони, а защо не и смъртно наказание. Защо все някой трябва да ни казва какво да правим. Проблема обаче в държавата е по-лош. И той е , че боклуци, плюнки отрепки и каква ли не сган се намърда във властта. Там са най-големите бандити за това и не им изнася да има закони, то е ясно. Но на хората вече им писва. Не знам мотивите на престъплението лека и пръст на жената , но чисто хипотетично трябва да се работи и по версията за корупция. МОже да е спънала не един и два проекта и да е искала много пари под масата. Никой не знае няма и да узнае. Това е било и целта на занятието. Рибата се вмирисва от към главата са го казали хората мнооого отдавна!!!
  • 3 Бръчков

    3 0 Отговор
    Случайни неща няма ! Показен разстрел ... ето това са следсвията на корупцията , невинната тя , се оплела в пипалата на местната мафия , чиито интереси вече е решила да защити но ....Това но е развитието на скапаната ни мухлясала от корупция държава !
  • 4 живодар

    1 0 Отговор
    случаини нешта немаааа цялата работа е схема развалиха на некои баро играта после куршум в главата после кмета се ваика незнаел как стоели нештата некои път товае цената на парата ...бог даго прости момичето.....и дано си вземат поука ....некои хорица...дано се събудите хора ако народа реши българия щесе почисти за един ден заштото единствения потърпевш от всичко е изнемощелиа български народ ..... пишетеси имената коса криете като.......!!!!
  • 5 000000

    1 1 Отговор
    ......имало е нещо в нея .....личи и......къде работа ,къде ,мъже.....
  • 6 вуяя

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    не е виновна държавата...а скапания робски народ,че търпи шепа помияри да го тъпчат и подиграват...държавата ни е прекрасна..толкова пролята кръв за земитени...и ето че се доказахме че като народ сме пълна помия която си заслужава съдбата....да..лесно е куфарите и бегом от тук....но това не е решението...свободата ни и благосъстоянието ни е само в наши ръце,но още малко и това ще ни се изплъзне....робски народ...робска съдба
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Всичко иде от "управниците" Ако са свестни пак ще има такива неща но не и през ден както е напоследък...Ама "управниците" като са отявлени айдуци - та чак и в книги описани какво да очакваш????
  • 8 гост

    4 0 Отговор
    Кмете, когато си обясниш как служителка със заплата не повече от 700-800 лв. може да си купи луксозен огромен апартамент, да кара скъп джип и да води охолен живот, тогава може да си обясниш защо е застреляна служителката ти.
  • 9 ани

    2 0 Отговор
    Корупцията е страшна ! Водих дело за връщане на земя в центъра на голям град около 5 декара за които имам нотариален акт . Съда назначи вещо лице,което трябваше да огледа имота изготви скица и т. н. До като оглеждаше земята вещото лице пуфтеше и се вайкаше с думите "Оф .. много пари ще вземете !!! Оф , много пари ще вземете !! Тъй като съм върл противник на подкупа , с досада и отговорих , че дядо ми и баба ми на времето са дали също много пари и е нормално те да се върнат на истинските наследници ! Да ама Не !!! Като разбра , че нищо няма да получи под масата , вещото лице направи така , че да не получим нищо реалните граници на земята .
  • 10 maina

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    МНОГО ЛЕСНО Е "събирам си багажа и да ме няма" и НА КОЙ ЩЕ ОСТАВИШ РОДИНАТА??? НА М...ЛИ И ФЕРЕДЖЕТА !!! ЗА ТАЗИ ЗЕМЯ ДЯДО ТИ И НЕГОВИЯ ДЯДО КРЪВ СА ПРОЛИВАЛИ !!! А ТИ КАКВО КАТО ИДИШ В ЧУЖБИНА ЩЕ ВЪРЖЕШ ТА ЩЕ ЦЪФНЕШ,ЩЕ СИ ОСТАНЕШ БЕКЯР АКО НЕ СИ ЖЕНЕН !!! НАШИТЕ ПРЕДЦИ НЕ СА ИМАЛИ ПО-ЛЕК ЖИВОТ И ПО-ДОБРИ УПРАВНИЦИ !!!

    Коментиран от #22

  • 11 running wild

    1 0 Отговор
    Псуваме и журналистите, че са подлоги, но сутринта в сутрешния блок на НТВ, Анито Цолова лично зададе въпроса чрез Благой Бекриев към отговорните фактори в Пазарджик: как мома със 700 лв. заплата има 150 кв/м нов апартамент и луксозен автомобил, тип SUV?! Хайде г-жи и г-да държавни бюджетокрадци отговаряйте! Лека му пръст на момичето, но искаме отговори... за да няма повече "лека му пръст"!
  • 12 nikis72

    0 0 Отговор
    тази мислите ли че е света вода не напита,как се прави така че с тези заплати се купуват тези жилища и тези лукс коли?ами много лесно корумпирани са в дъното на душата си.той кмета е за там,всички са един дол дренки
  • 13 nikis72

    0 0 Отговор
    кмета ,кмета той е за растрел ......или се бъркам...ама не.
  • 14 кмета

    0 0 Отговор
    Аз ,като кмет ще кажа ,че всичко минава през кмета дори и полицаите слушат кмета и енергото вик пожарна общински съвет и така до края на света грехота е да не си опиташ от медъ но в бг то се взема направо кошера,кервана си върви кучето си лае.
  • 15 циганин

    0 0 Отговор
    в БГ трябва да деиства хаказателният кодекс на Васил Левски......
  • 16 Иван Петров

    0 0 Отговор
    Разследването тепърва започва , а кметът вече е " сигурен " , че престъплението не е свързано със работата на Татяна . Жената карала скъп джип , живеела в нова скъпа кооперация ... откъде толкова пари в този беден град Пазарджик ?
  • 17 КРОМАЗА

    1 0 Отговор
    Гледам го тоя кмет тази вечер в новините ,слушам как разправя глупости ,но и сам не си вярва. Уж не се страхува а целия трепери пред камерите ,никой нищо общо с корупция няма а през цялото време гледа в страни някъде .Дори и психолог от първи курс ще види че лъже като дърт пазарджишки м...л. А и тая хубавица ,как така стана на 21 години - политик ,и откъде тия доходи за това имане при тая заплата ??? Или "може би" в тандем с кмета са изнудвали не когото трябва ......... ??????
  • 18 ивате

    0 0 Отговор
    Вечна и памет,време е вече да вдигнем глави и да създадем народен съд, Всички знаем как се раздават обектите с европари, на две три фирми БИЗКИ до кмета и политическите лешояди които са на власт избрани от нас. дошло e време за чистка на политическите мърши.
  • 19 блах1985

    0 0 Отговор
    не е било без причина ........... също като у франция .....сичките са били евреи дето са били убити .....секи ден умират обикновени хора а никои не ги жали толко .... а със сигурност са по свестни от тия :(((((((((

    Коментиран от #34

  • 20 коментара

    0 0 Отговор
    Първо никой не избира, всички ги назначават! Още преди да гласуваме се знае кой ще спечели. Цялото управление по места е корумпирано и крадливо и снася директно на партията, която го е назначила, каквото могат да завлекат за себе си го правят!
    Сега за убитата:
    Тази вечер даваха гаража и. Чисто нова джипара Нисан патфайндър или навара, минимум 60-70 бона!
    Сега ще кажете, той мъжа и сигурно изкарва?!:)
    Дали?
  • 21 коментара

    0 0 Отговор
    Само да добавя, че с тази работа в общината не взима повече от 700-800 лева чисто, официално. ;)
    За да натрупа толкова пара на 100% има як гръб, иначе до сега да са я окошарили.
  • 22 Арменеца

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "maina":

    Евала,за това което си написал, свалям ти шапка.
  • 23 Арменеца

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Тази от снимката като са и дали власт,и се е взела много на сериозно.Много се радвам за съдбата и тя е накарала много хора да страдат.Това трябва да продължи за надменни корумпирани управляващи.Като гръмнат още 10-Тина и нещата ще започнат да влизат в релси.Браво за убийството!

    Коментиран от #33

  • 24 Арменеца

    1 0 Отговор
    Народа започва да се пробудва с пищови,ЯКО!
  • 25 Арменеца

    2 0 Отговор
    Кмета знае за какво става дума,тази му е бушона.Я го погнете и него,господа следователи.Ей пичове с големите пищови,я посетете и кмета.

    Коментиран от #27

  • 26 некойси

    0 0 Отговор
    Не че одобрявам подобен начин на решаване на проблемите, но явно вече сме стигнали дъното и това е единствения възможен начин за справяне със самозабравилите се, заемащи обществено отгворни постове и ползващи ги изцяло за лични облаги в индустриални мащаби.
  • 27 батето

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Арменеца":

    Бате ти си доста заблуден, къв народ те гони?! Тая кака са я отрепали нейните хора, точно баш изедниците. Обикновените хора в Булгаристан се къртят по цял ден да плащат сметките за тока, водата и да свържат двата края.
    Докато ние бачкерите гласуваме за "демокрацията" излиза, че точно най големите "демократи" са и най големите бандити в Бълхария.
    В нашата държава има хора, които могат да правят каквото си искат и са над закона, могат да трепят, изнасилват бензаказано. За убийство на пътя дават максимум 3 години от, които я лежи убиеца шофьор 1 година ефективно, я не. Тия закони са правени от бандити за бандити, за да могат мутрите им да се измъкват винаги, това е идеята.
  • 28 батето

    0 0 Отговор
    Най вероятно жената е крала пари от крадците и са това са я свитнали. Така и няма да разберем какво е станало, защото кражбите на високо равнище имат винаги чадър на най високо партийно ниво, както и задължително имат поддръжката на местният шериф(милиционер). Всички са навързани, като свински черва и прокуратурата също работи за тях! Ако мафията е имала мечта за идеалната мафиотска държава, това в момента е България.
  • 29 ха ха

    0 0 Отговор
    Да бе да не бил толкова близък.И си верва.
  • 30 съдбата

    1 0 Отговор
    това е възмездието за всеки преял с власт да се готви следващия самозабравил се
  • 31 бай никой

    0 0 Отговор
    Лично кметът е поръчал убийството. Но това едва ли ще стане официална версия. Който трябва обаче ще го рзбере, и то много скоро.
  • 32 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    leka i prast na jenata
  • 33 гост 1

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Арменеца":

    Пффф... и ти си горд предполагам от това което си написал ?!?
  • 34 Титов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "блах1985":

    Идея си нямаш, чети по редовно и задълбочено !
  • 35 Гост

    0 0 Отговор
    От километри личи що за стока е "жената"! която си е помислила,че може да изнудва някоя мутра.....
  • 36 диан

    0 0 Отговор
    не било свързано с работата и:)
    сигурно за неправилно пресичане е убита
  • 37 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Кой беше тоя бойко борисов?...
  • 38 va60

    0 0 Отговор
    нисана е кашкай бре за 15бона
  • 39 va60

    0 0 Отговор
    до коментара