Last news in Fakti

27 Януари, 2015 12:07 973 0

Съдът не даде ход на делото срещу имамите в Пловдив

  • имами-
  • пловдив-
  • радикален ислям-
  • ахмед муса

Произнасянето на съда по искания на адвокатите ще бъде отложено и разгледано в закрито заседание

Днес в Пловдивския апелативен съд се разгледа делото за разпространение на радикален ислям, образувано по жалба на подсъдимите Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа и по протест на прокуратурата. Съдът не даде ход на делото срещу имамите.

На съдебното заседание от защитниците на подсъдимите бяха представени писмени доказателства и направени доказателствени искания в голям обем. Само допълнението към въззивната жалба беше 102 страници.

Другите направени доказателствени искания са за съдебни поръчки, преразпити на свидетели и допускане на нови. Направиха се искания за назначаване на повторна, евентуално на допълнителна експертиза във връзка с извършените експертизи и преводи. 

Съдът даде възможност на Апелативна прокуратура да се запознае със същите в седмодневен срок и да вземе отношение по тяхното приемане и допускане. Горните обстоятелства станаха причина произнасянето на съда по направените искания да бъде отложено и разгледано в закрито заседание.

След това страните ще бъдат уведомени за постановеното определение относно приемането и допускането им от съда, както и за датата за насрочване на делото в открито съдебно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА