Last news in Fakti

28 Януари, 2015 16:35 2 255 4

Задържаха петима за над 30 грабежа в столицата

  • петима-
  • грабежа-
  • столицата-
  • задържаха

За част от деянията на задържаните са повдигнати обвинения

Столичните криминалисти задържаха петима мъже, заподозрени за над 30 грабежа, съобщиха от МВР.
Те са задържани през декември и януари при няколко полицейски акции срещу уличните грабежи в София.

На 26 януари 2015 г., в ареста на Шесто РУ са задържани двама столичани И.Т. на 19 г. и Щ.Д. на 34 г. - известни на полицията и осъждани за кражби и грабежи. 34-годишният мъж е изтърпявал многократно и ефективно наказание лишаване от свобода.

При разследването е установено, че те са участвали в грабежи, извършени на територията на районното управление. Почеркът и при двете престъпления бил идентичен – жертви на посегателствата са жени, а извършителят издърпвал със сила дамските им чанти.

При последвалия доклад на събраните към момента материали в Софийската градска прокуратура, и на двамата са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Няколко дни по-рано, служители на сектор „Грабежи”- СДВР и техни колеги от Девето и Трето РУ задържали 22-годишния М.И. - Дебелия и Т.О. на 19 г., от София.

Първият е привлечен като обвиняем за общо четири грабежа, а вторият е с повдигнато обвинение за извършен грабеж на 12 януари, в района на ж.к. „Разсадника”. И двамата са известни на полицията за подобни деяния и осъждани. Спрямо тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 24 януари в ареста на Седмо РУ попаднал и 18-годишният М.Я. от София, познат на органите на реда за кражби и унищожаване и повреждане. Според събраните до този момент данни, той е автор на две престъпни деяния, а негови жертви са възрастни жени, от които той издърпвал дамските чанти. Едното престъпление е извършено на 9 януари, в 22.30 часа, на пазара в ж.к. „Младост 1”, а другото - на 31 декември 2014 г. в района на ж.к. „Младост 3”.

След доклад на събраните материали той е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата по установяване на съпричастността на задържаните и към други подобни деяния, извършени на територията на столицата, както и по установяването и на други извършители на улични грабежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    hvanali sa niakakvi mishoci
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    След като всички задържани са контингент на полицията, какво правят на свобода. Мпого хора плюят затвора в Белене и нещата които са вършени там, но трябва да се замислят, като виждат каквао става по улиците.
  • 3 гражданин

    0 0 Отговор
    Те тези са лесни а какво става и до къде се стигна случая Бисеров защо и до кога ще се мълчи.
  • 4 bonev68

    0 0 Отговор
    Мълчанието на агнетата