29 Януари, 2015 13:13 4 509 3

Оправдаха 9-ма митничари по дело за подкуп

  • митничарите-
  • капитан андреево-
  • оправдаха-
  • делото-
  • подкуп

Те бяха задържани за изнудване на чужди и български граждани, след сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на ГП Капитан Андреево

Оправдаха 9-ма митничари по дело за подкуп - 1
Снимка: БТА

Хасковският окръжен съд призна за невинни деветтимата митничари и гранични полицаи от ГКПП "Капитан Андреево", които бяха обвинени във вземането на подкуп, съобщиха от съда.

Павел Павлов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров – служители на Митница Свиленград, както и Ангел Иванов, Михаил Бакалов и Никола Николов– полицаи от ГПУ „Свиленград" при РДГП „Елхово", ГД „ГП" на МВР, бяха задържани през 2010 г. при операция "Граница".

Операцията на МВР бе за изнудване на чужди и български граждани, след сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на ГП "Капитан Андреево".

Днес подсъдимите бяха оправдани по предявените им обвинения за престъпленията, квалифицирани в обвинителния акт на Софийска Градска прокуратура, поради недоказаност на обвиненията.

Съдия Красимир Димитров постанови, че не може да бъде постановена осъдителна присъда, защото досъдебното производство е било водено повърхностно, съобщиха от Haskovo.info.

Прокурор Георги Гешев заяви, че не може да поддържа обвинението на Софийска градска прокуратура. По думите на държавния обвинител няма нужните доказателства по НПК, които да са категорични и несъмнени към обвиняемите. Отделно, СРС-ата по делото не подкрепяли обвинението, а го опровергавали.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Прехвалените в доклада прокурори ще връщат ли заплати , загдето са загубили поради некадърност делото и са пиляли парите на данъкоплатеца ?
    Когато по-сложни дела на прокуратурата й се наложи да направи лек интелектуален напън - лъсва голата истина - простички прокурорки и прокурори. Да са ни живи и здрави с по 4000 лв. заплата, неплащащи осигуровки и куп привилегии.
  • 2 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    В час по литература,децата получили задача да напишат разказ на тема „Бедно семеѝство„ . Митничарското дете започнало да пише. Ние сме бедно семеѝство,нашата прислуга е още по-бедна,но наѝ-беден е нашият шофьор.
  • 3 кимбал

    0 0 Отговор
    моля ВИ митничари кажете как сутринта като си взема заплатата от 500лв до вечерта да стане 50000лв явно всички сте магове..кои от вас би ми помогнал..