Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 16:58, обновена 25 Февруари, 2015 08:54 5 641 3

Кървава драма в Чехия (обновена + видеа)

  • кръчма-
  • стрелба-
  • убити-
  • чехия

Деветима убити при стрелба в кръчма

Осем души и нападателят загинаха при стрелбата в ресторант в чешкия Ухерски Брод, югоизточно от Бърно и недалече от границата със Словакия, съобщава АП. Не става въпрос за терористичен акт, заяви пред медиите чешкият вътрешен министър Милан Хованец. Той и шефът на полицията Томаш Тухи пристигнаха на мястото на трагедията, уточнява Ройтерс.

Шокиран от трагедията беше премиерът Бохуслав Соботка, който е на визита в Южна Корея. Той и много политици изразиха своите съболезнования към семействата и близките на загиналите, съобщава Би Би Си.

Стрелецът е бил на 62 години и без криминално минало. Официалните власти избягваха въпроса и спекулациите за душевното му състояние. Мотивите се разследват, но явно става въпрос за комбинация от лични причини.

Мъжът е влязъл в ресторант "Дружба" и е започнал да стреля безразборно, разказват свидетели. Сред загиналите е една жена, друга, която е работила като сервитьорка, е била откарана в тежко състояние в болницата. Мъжът сам се е застрелял, обяви кметът на Ухерски Брод Патрик Кунчар.

Собственикът на ресторанта Павел Карлик разказа пред местни медии, че нападателят влязъл спокойно в заведението и след това започнал да стреля безразборно.

 

Той е звънял в 12:56 часа на специализираната рубрика за криминални новини в чешката телевизия "Прима". Разговорът с редактора е продължил близо четири минути, като е поискал да бъде изпратен телевизионен екип в Ухерски Брод. Мъжът не е съобщил името си, но е казал че е бил измамен, а властите не са поискали да му окажат помощ, както и че е въоръжен. Звучал е крайно обезверен. За разговора е била информирана полицията.

Полицията е претърсила жилището на стрелеца.

Ухерски Брод е град със 17 000 жители в Моравия. Той се намира близо до границата със Словакия. Подобни стрелби са редки в Чехия, но много жители от селските региони притежават оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    0 0 Отговор
    Пак ли Путин ви е виновен ?
  • 2 Хараламби

    0 0 Отговор
    Хамериканците са...
  • 3 222

    0 0 Отговор
    КОГАТО ХОРАТА СЕ ОБЕЗВЕРЯТ И НЕ ВИЖДАТ БЪДЕЩЕ....ЗАПОЧВАТ ДА СТРЕЛЯТ...