28 Февруари, 2015 13:32 15 749 9

Две са версии за убийството на Боби Белята

  • боби белята-
  • мвр-
  • убийство-
  • светлозар лазаров

Мястото е на броени метри от затворническото общежитие в Казичене, а там охраната се поема от лица, които излежават присъди

По случая за убийството на Борис Борисов -Белята се работи по две основни направления - криминален бизнес, интереси в криминалния бизнес и по лични мотиви между криминално проявени лица. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той присъства в столичния „Бенковски” на традиционна кушия за Тодоровден.

"Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още Лазаров.

Мястото е на броени метри от затворническото общежитие в Казичене, а там охраната се поема от лица, които излежават присъди, обясни главният секретар на МВР. Мястото няма видеонаблюдение и поради тази причина полицията все още не може да изясни кой е човекът, който е уговорил среща на Боби Белята преди той да бъде застрелян.

Попитан, дали през последните години МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви: "Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление. По обективни причини не е удачно да обясня за какво точно става дума", обясни Лазаров. Той посочи, че е по-интересен е фактът за мястото, където е извършено убийството.

Попитан, дали е ясен мотивът, с който е отишъл там, той отговори: "Според вас, криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин - каква е целта на срещата? Според мен - целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер

    2 0 Отговор
    интересно затвора да се самоохранява от самите заворници изтърпяващи ефективни присъди.
    все едно да се повери на вълка стадо.

    Коментиран от #3

  • 2 БГ

    1 1 Отговор
    Този главен секретар е много прост!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пенсионер":

    tova e palna parodia
  • 4 гостенина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БГ":

    Вярно е много се излага. Поне да не говори като не може да каже нища същественно.
  • 5 popaй

    0 0 Отговор
    и три да са версиите света се оттърва от ненужна твар кво толкова го раздухвате незнам
  • 6 smooth criminal

    0 0 Отговор
    жалкото е че –"ДОБРИТЕ МОМЧЕТА ОТИВАТ В РАЯ , ЛОШИТЕ . . . . . . . В МОРГАТА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 belyata

    0 0 Отговор
    затвор, охрана от затворници, и нито една камера? типично БЪЛГАРСКО!!!
  • 8 тошибиян

    0 0 Отговор
    такааа за да се уредиш в лекия режим в кази4ене е необходимо да снесеш много пари на някой от системата на затворите под много имам предвид много хилядарки и е нормално там да е айляк режима..просто това съществува за да има интерес от някой затворници да желаят това място и да снасят луди суми за ги местят там..това е един вид кокошката която снася златни яйца за шефовете от системата който земат мизерни заплати
  • 9 orrrrrrrrrrrr

    0 1 Отговор
    много говорите без да знаете в затвора казичане има два режима (общ)-и лек тези които ,са на лек могат да работат извън затвора и тази позиция охрана се извършва от затворници от лек режим които, са минали разпределение което е от психолог и комисия която решава дали ставаш за тази работа така че според мен затвора нъма ништо общо с убиството на белята ,,,,,