Last news in Fakti

3 Март, 2015 12:25 2 506 4

Стрелецът от Мисури извършил масовото убийство след смъртта на майка си

  • мисури-
  • масово убийство-
  • стрелецът-
  • смъртта-
  • майка-
  • естествена смърт-
  • братовчеди

Повечето от жертвите са негови братовчеди

Стрелецът от Мисури извършил масовото убийство след смъртта на майка си - 1
Снимка: АП/БТА

Скръб, спор за земя, психическо заболяване са сред възможните причини за масовото убийство в Тайрън, Мисури, което шокира САЩ в края на миналата седмица. Но какво точно е подтикнало 36-годишния бял мъж Джоузеф Джес Олдрич, който се застреля, да го извърши, остава неизяснено, съобщи USA Today.

Преди да обърне пистолета към себе си, Олдридж уби 7 души в малкия окръг Тексас, повечето от които са негови братовчеди. Жертвите са на възраст между 44 и 68 години.

Предполага се, че Джоузеф Олдридж е открил майка си мъртва у дома, преди да започне да избива хората в съседните къщи. В никоя от тях не е проникнато с взлом. Вероятно скръбта е предизвикала тази отчаяна реакция на насилие. Установено е, че възрастната жена, Алис Олдридж, е починала от естествена смърт малко преди да започне стрелбата.

Според Дойъл Лей, чичо на убиеца, в миналото той е имал проблеми с наркотици и е отправял заплахи за убийство, но никой не е очаквал да извърши нещо подобно наистина. Близките и жителите на градчето са в шок.

През 2008 г. Олдридж е бил осъден на 21 месеца затвор заради заплаха с пистолет и юрист е заявил пред изданието, че вероятно му е било забранено да купува и притежава огнестрелно оръжие поради употребата на наркотици в миналото.

В къщата на два от жертвите – съпруг и съпруга, е бил открит и малкият им син, който спял в леглото си. Сега момченцето е при сестра си, която учи в колеж в Спрингфийлд. Всички убити били любезни, възпитани трудови хора и никой не би могъл да си представи, че ще свършат по подобен начин, твърди съсед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиридон Радев

    1 1 Отговор
    USA-debil!
  • 2 Компанията

    1 0 Отговор
    Да отиде да се хвърли от неагарския водопад!,а не да убива невинни хора!............ето една от причините ХИТЛЕР да е искал ЗДРАВА И ЧИСТА РАСА!........
  • 3 руснака

    2 1 Отговор
    ми то там повечето от хората са умственно изостанали , за тях това е нещо нормално от ежедневието кьдето война там са и тея рьчканите нека си воюват на собственна територия
  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    Ехх американци...какво да очакваш