Last news in Fakti

4 Март, 2015 14:55 1 389 1

Заловиха контрабандни стоки в тайник на автобус

  • контрабандни-
  • стоки-
  • тайник-
  • автобус

Иззети са 426 чифта обувки, 583 броя парфюми и над 400 различни по вид козметични продукта и др.

Заловиха контрабандни стоки в тайник на автобус - 1
Снимка: АМ

Заловиха автобус, превозващ голямо количество нелегални обувки, парфюми и козметични продукти на известни търговски марки от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Стоката е била укрита в специално пригоден тайник в отсек, предназначен за горивен резервоар. Резервоарът е бил премахнат и на негово място е обособено помещение, покрито със стени от технически шперплат.

Автобусът е спрян за проверка на излизане от страната през почивните дни. При щателния оглед в митническото хале, инспекторите открили тайника, откъдето извадили 426 чифта маратонки и кецове, 583 броя парфюми и над 400 различни по вид козметични продукта и др.

За случая веднага са уведомени дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Назначена е експертиза, която оценила задържаните количества на 44 000 лева. Единият от шофьорите на автобуса признал, че стоката е негова и я пренася от Турция за Румъния, но не е декларирана.

Образувано е дознание за контрабанда, което е проведено в условията на незабавно производство. Виновният водач е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновен. Наказанието му е две години затвор условно с 4-годишен изпитателен срок.

Стоката е конфискувана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Умните "превоэвачи" приготвят "тайник" эа митничарите да се радват като го открият,а в "явника" поставят истинската стока,която струва неиэмеримо повече:)