Last news in Fakti

5 Март, 2015 12:44 6 465 17

Съдът даде 6 години затвор на прегазилия Паоло

  • съдът-
  • даде-
  • 6 години-
  • затвор-
  • прегазилия-
  • пауло

Сапунджиев няма да има право да управлява кола в продължение на осем години

Съдът даде 6 години затвор на прегазилия Паоло - 1
Снимка: БТА

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Старозагорския окръжен съд, с която на подсъдимия Георги Сапунджиев, прегазил малкия Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора, е било наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години. Пловдивският съд постанови наказание от шест години лишаване от свобода при първоначален общ режим,  както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от осем години. 

Апелативният съд призна Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение за по тежко престъпление, а именно, че на 02.06.2014 г. в гр. Стара Загора при управление на  МПС „Ленд Ровър Дискавъри” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Паоло Иванов, 4 г., като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343 ал.3 от Наказателния кодекс.

За да приеме това обвинение за установено, съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар с пострадалото дете, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека.

Според становището на експертите по делото, ако подсъдимият е реагирал на първоначалния удар със задействане на спирачките, не би се стигнало до влачене на велосипеда и детето и прегазването му на пешеходна пътека.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 –дневен срок.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дидо

    2 0 Отговор
    какво обжалване ? такива трябва да ги затворят веднага и да хвърлят клю4а от килията.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 gost

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "дидо":

    нека обжалва , както е тръгнало , накрая ще му дадат 20 години
  • 3 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "дидо":

    Абе не вярвам да го е направил нарочно. Просто с тези "баровски коли", се мислят за велики. Не внимават и се случва това. Лошото е, че потърпевши са родителите на момчето. Много гадно...

    Коментиран от #5, #17

  • 4 Бургазлия

    1 0 Отговор
    Малко години са му дали на този детеубиец. Доживотна присъда без право на помилване заслужава изверга. Да се връща нещастието на него и на съдията който го осъди само на шест години затвор.
  • 5 Autohouse Randm

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    taka e.iavno novobogatashite se glavozamaivat
  • 6 емиНЕм

    0 0 Отговор
    За пореден път се изявява слабата съдебна система дами и господа!Ако си спомняте случая че същия водач смачка детето на пешеходна зона забранена за управление на автомобили,това още повече усложнява престъплението май,,,,,но както са казали хората -за кокошка няма прошка,за милиони няма закони!Дано ВКС го изтрещи яко!Мир на праха на детето!


    12

    Коментиран от #13

  • 7 Илиян

    1 1 Отговор
    В никакъв случай не искам да кажа,че този е невинен,но на колко от вас които управляват някакво мпс им се е случвало да ударят нещо/някого по невнимание и по колко пъти на ден нарушавате закона за движение по пътищата,за да сте готови така решително на давате наказания.Това е живота и лошите неща се случват.Не вярвам че този е станал сутринта с мисълта в главата "Я да покарам в парка и да блъсна някое дете".Не съдете хората така жестоко за неща,които утре могат да се случат на вас. R.I.P. Паоло

    Коментиран от #9

  • 8 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    МАЛКО МУ Е !!!!!!!!!!
  • 9 ШПОРА

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Илиян":

    не го оправдава невнимание, защото е шофирал из ПЕШЕХОДНА ЗОНА - все едно аз да тръгна и да карам ПО ТРОТОАРА и да те сгазя, щото не съм те видял, Илияне... какво ще кажеш за това - сега как ти се струва?

    Коментиран от #14

  • 10 ДОКТОРА

    0 0 Отговор
    Това е подигравка!!!
  • 11 Няма правосъдие

    0 0 Отговор
    Този помияр е убил дете и присъдата му е все едно е откраднал портфейл..аси и законодателството!Ако съм на мястото на бащата на убитото дете, ще го дебна докато ми падне този боклук и , ще му прережа гърлото и да умре в адски мъки!
  • 12 the driver

    0 0 Отговор
    ако този нагъл тип влезе в затвора изобщо , ще е огромен успех за правосъдието и възмездие за родителите ?! дано при обжалването някой мазен адвокат не го изкара "божа кравичка" ....................
  • 13 самосвала

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "емиНЕм":

    6 години ефективна присъда не е малко, ако ги излежи всичките де. Надявам се на последната инстанция да не му намалят от присъдата и да си полежи едно хубаво вътре. Не бива да очакваме някакви огромни присъди за такива инциденти, все пак ги водят убийство по непредпазливост. Специално в случая тоз е бил доста виновен и затова получава и повечко години, но обикновено им се разминава доста по-леко на такива. Лошото е, че наистина подобни хора си мислят че може да им се разминава всичко и не им пука за другите. Надявам се с тази присъда, освен че виновния ще получи наказание, ще се подейства и отрезвително на всички подобни като него, а в крайна сметка и на всички нас, които сме шофьори.
  • 14 няилИ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ШПОРА":

    Звучи ми , като : Завода е много хубаво място , а пък аз съм на средно ниво . И да не ми плащат , мене си ме кефи . Та за какво са ми пари ? Шефа може да е л...р , ама мене не ме бърка . Ако може там да спя , да не излизам . За какво са ми хора и приятели , след като те са много зле ? Аз и така съм си добре . Даже НОВА кола си купих , тука от един приятел където има автокъща . Май първо телевизор трябваше да си купя , че се не трае като съм си в къщи . Някое предаване да изгледам, новини да погледам , да се информирам . Та нали за това е телевизора ? И после да разправям , ей така какво сам видял и разбрал . И те да ми отговарят , без дори да са ме чули какво им говоря . Ама мене и това не ми пречи . Аз съм от завода , те са от завода и завода си е там . Хайде лека вечер на всички , утре ставам рано , на завод сам все пак .
  • 15 Българската Цигания

    0 0 Отговор
    Срам и позор! 6 години затвор при положение е убил дете на пешеходна пътека поне да беше 25 години затвор + да му отнемат книжката до края на живота му! СРАМ И ПОЗОР!!!!!!!!!!
  • 16 Arhont

    0 0 Отговор
    поне 10 години.........
  • 17 светеца

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    3 години за убийство на дете по особено жесток начин? Това е Бантустана! 6 години са също прекалено малко.
    На бащата не детето остава само една възможност, да издебне изрода с личният си автомобил след, като гадината излезне от затвора, най вероятно ще го пуснат след годиниа и нещо за добро поведение и да го влачи, докато се размаже на пътя. Може и да си купи и пистолет и да му пръсне главата на излизане от панделата.
    Когато няма закони, хората трябва сами да поемат правосъдието в техни ръце.
    Съвета ми към всички, които искат да водят нормален и спокоен живот е да имигрират по бързо от Кенефистан.