Last news in Fakti

6 Март, 2015 11:42 22 854 33

Пиян с ТИР уби жена и рани четирима (Снимки)

  • уби-
  • жена-
  • четирима-
  • рани-
  • пиян-
  • тир

Една жена от ранените е с опасност за живота

Пиян с ТИР уби жена и рани четирима (Снимки) - 1
Снимки: БТА

Една жена загина, друга е с опасност за живота, а трима са тежко ранени след като пиян тираджия ги помля на пътя между Бъдеще и Ястребово, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

В 5,20 по пътя между двете села ТИР с румънска регистрация напуска лентата си за движение, навлиза в насрещната и удря миниван “Ford” със сливенска регистрация. В следствие на  удара една жена загива на място, а друга е тежко ранена и с опасност за живота.

Сред патувалите в минивана има още трима ранени мъже. В него са пътували седем души.

Шофьорът на ТИР-а е тестван за алкохол, а техническото средство е отчело наличие на 1,16 промила в кръвта на румънеца. В момента се взимат кръвни проби и на двамата шофьори.

Вероятната причина за катастрофата е това, че румънецът е заспал зад волана, но това тепърва ще се изяснява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    3 0 Отговор
    тези румънци са по-зле и от нас, не спазват никакъв ред и циганията е пълна и при тях, така както и тук в България. Сега заслужава поне 10 години затвор и отнемане на категориите за товарни автомобили. То ако го пуснеш пеша по пътя ще се пребие, та камоли да кара тир, който е поне 20-25 тона, най-малко...
  • 2 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    ДА БЪДЕ СМЪРТ!!!
  • 3 Ники

    3 0 Отговор
    При причиняване на смърт от водач с повече от 1 промил алкохол в кръвта,би трябвало закона да го счита за умишлено убийство независимо от пол,раса,гражданство и прочие.

    Коментиран от #11

  • 4 swedishpower

    0 0 Отговор
    Като има алкохол, независимо на какво превозно средство трябва да се отнема свидетелството за управление, защото такива хора съзнателно се качват и карат.Друго е да причиниш катастрофа и не дай си боже да има смъртен случай, но да си трезвен ще направиш по адекватен опит за да я предотвратиш
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Нищо няма да му направят ,ще си се прибере във Румъния по живо по здраво. Какво стана със румънеца преди две години когато уби пак двама на магистралата при Яна . НИЩО ей тва стана.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Сега да си го поемат тея шофьорчета както си му е реда,защото когато някой от БГ минава през РО те си взимат тяхното всеки път,а ние в тези ситуации се дупим на чужденците и нищо накрая. Че тоз да не е специален...пият ,карат, скапаняци. Дано го съдерат от съдилища тоя .
  • 7 Alexy Bodom

    2 0 Отговор
    Аз съм международен шофьор и казвам минимум 20 години затвор за над 0,1 промила и никога повече да не можеш да имаш книжка (дори и за скутер). Масово "колегите" ми са алкохолици ама масово, в фирмата в която работя се правят изненадващи проверки за алкохол и всеки път има уволнени на сред Европа най-куриозния случаи е на шофьор от Пловдив които неделя вечер пи цяла нощ и на сутринта 15 минути преди да тръгне имаше изненадваща проверка и дрегера му показа 2,9 промила алкохол.
  • 8 яяяя

    2 0 Отговор
    сигурен съм ,че тоя ще се отърве без нищо както става винаги у нас щом е за чужденец и дупе даваме,дано бъркам и да го накажат ма съм сигурен,че не бъркам

    Коментиран от #10

  • 9 Class 1 driver

    4 1 Отговор
    Аз управлявам 44 тонен камион в чужбина. Никога не съм близвал алкохол преди и докато управлявам и нямам нито едно нарушение. Проблема е в занижените изисквания при наемането на шофьори и в България и в Румъния. Тест трябва преди всяко наемане на работа и ви гарантирам, че 50 процента от тях, ще бъдат безработни. Много ниско ниво са голяма част от бъкгарските професионални шофьори. С две думи да ги нарека направо са диви...... А на Запад, където съм аз това е много престижна и отговорна професия и много добре платена.

    Коментиран от #12, #18, #25

  • 10 PlimP

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "яяяя":

    8, за съжаление си прав, преди няколко години едно рязано л..но с камион, уби цяло семейство в една Омега, само бебенцето оцеля, но остана почти пълен сирак, само с едни баба и дядо (може и без тях), повече по тоя случай не се каза нищо, познайте що
  • 11 танашиба танахака

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    много е 1 промил,не трябва да има минимална граница дори за алкохол и веднага да е в затвора,по бързата процедура.аз също съм шофьор и не мисля че е човешко да отнемеш живот на човек защото си пил,няма оправдание за това
  • 12 199

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Class 1 driver":

    я не обиждай българските шофьори,и не говори че са с ниско ниво-какво според твоите критерии означава ниско и високо ниво-само не ми казвай колко са културни и вежливо-учтиви "първокласните" западни шофьори и не ме карай да ти изброявам примери за засичания,средни пръсти,рязко спиране пред теб защото си по-тежък и по-бавен от "първокласните"....и къде дават 44 тона освен в германия да ми кажеш че не знам....а който пие-да си носи последствията

    Коментиран от #14

  • 13 1234

    2 0 Отговор
    Пиян и кара!?Защо имаме толкова много съдии,и съдилища? До една седмица да е в затвора поне за 20 години.Какво става тука бе ние да не сме опитна станция за пияни шофьори.Караш пиян отиваш за 20 г в затвора без обжалване,а да видим колко души ще посмеят да карат пияни.
  • 14 Gaco Bacov

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "199":

    Човека е напълно прав за българските шофьори и тяхната класа! Освен това 44 тонни камиони има ,има и много повече от 44 т. ,това ,че ти не си чувал си е лично твой проблем! Ако този румънец направи това в нормална държава , отива в панделата за минимум 30г!

    Коментиран от #16

  • 15 Влади

    2 0 Отговор
    Нека катаджийте пак им подаряват подаръци,вместо актове и проверки! Боже,колко мъка има по този свят,Боже!
  • 16 199

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Gaco Bacov":

    ако става въпрос има и много повече от 44 тонни камиони-кариерните,само че и ти не разбра какво питах-но това си е твой проблем-а що се отнася до това кой на какво ниво е можем много да поспорим с теб-пределно са ми ясни и германците и англичаните и италиянците и съм се нагледал на страшно много простотии от "класните"им шофьори,а това че вече ние българите сме се променили-няма спор,преди години всеки щеше да спре ако си закъсал,а сега станахме като "шофьорите от класа".а за румънеца-трябва да го вкарат в затвора но нашето "правосъдие" пак ще го пусне
  • 17 bg maika

    1 0 Отговор
    незнам защо спорите за глупости истината е че ние българите сме класни шофьори миналата година се прибрах в бг с автомобил от португалия общо 4400км минах през много държави но най много се изкефих в бг защото в бг се кара ама наистина се кара а в другите държави се влачят като куци магарета и то с големи мечоци а8, с класи мес класи елате да видите тука хамавите шофьори в португалия карат в средна лента разваля се колата,енерция не ползват да отбият спират внезапно слагат триъгълника с риск че някой може да го удари в средната лента ама не им пука влизат в колата и чакат пътна помощ стои си там в средата на плътното и хич не му пука прави си задръстването и не му дреми нахални к....та за други рабори няма да ви споделям щот ще ви се при.ере от тъпи постъпки на простаци.не се подценявайте ние сме най добрите.то ако не в карането поне във вземането на най правилното решение и на време тарикати сме тел вържим тиксо лепим ама магарето си в батака не оставяме винаги стигаме от точка а до точка б пътна помощ е последното което предмиемаме при крайна нужда
  • 18 Владислав Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Class 1 driver":

    Значи щом ти си в чужбина си драйвер от класа, а ние тука сме все втори и трети сорт, така ли ?? Аре скрий се някаде ве драйвер !
  • 19 Никито Иванов

    3 0 Отговор
    СМЪРТ за РУМЪНСКИЯТ ЦИГАНИН !!!!!!!!!!!!
  • 20 Георги Георгиев

    2 0 Отговор
    За жалост ще му се размине най - вероятно ...... Това е няма какво друго да стане или ще плати някой друг лев/евро гаранция и така....

    Коментиран от #31

  • 21 fici

    0 0 Отговор
    https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B8/392402667582333?fref=ts
  • 22 Иван

    2 0 Отговор
    Румънците са много лоши шофьори - агресивни, безцеремонни и изобщо не се съобразяват с другите участници на пътя. Не че ние не сме същите, но онези са в пъти по-зле.

    Коментиран от #23

  • 23 199

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    то за това е останал и лафа "спрял като румънски тираджия"
  • 24 чепа

    2 0 Отговор
    Тия правят най-малко по 20 ПТП на ден и се измъкват безнаказано.
  • 25 един

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Class 1 driver":

    Ти в коя държава изкара книжка бе. Как замина в чужбина без опит като лош шофьор в българия. Сигурно те помолиха ейтака случаино да караш 44т камион, и стана отличен тираджия.
  • 26 И други са работили в чужбина

    0 1 Отговор
    Ей , ама браво, значи в чужбина работиш! И откри топлата вода. То не само шофьорите, а всички професии са по - различни и по - оценени. Самохвалко. А колкото до престижа - съгласен съм с теб. Като кажеш , че си шофьор в чужбина имаш престижа , уважението и заплатата на кардиохирург.
  • 27 Accord

    0 1 Отговор
    Форд... миниван... със седем души... сливенска регистрация...

    Не, това няма да са били от мургавите братя! :)

    Шофьора на ТИР-а и той де :)

    Коментиран от #28, #33

  • 28 199

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Accord":

    то и аз имам миниван и е 7 местен-що мислиш че само циганите имат такива коли?
  • 29 яни

    0 0 Отговор
    Със сигорност ще мине с условна,ама може ли да се сетите ако в Румъния български шофьор убие човек на пътя какво ще му се случи.За поне 10 год.ще има възможност да научи румънски
  • 30 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Румънски и турски тираджия са най-опасните шофьори на света!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Георги Георгиев":

    Няма как да му се размине колега. Много съм наясно със случая.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ПЛЕЗЛЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Accord":

    Кво значение има бе "АКЪЛ",жената е мъртва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!