Last news in Fakti

6 Март, 2015 12:08, обновена 6 Март, 2015 14:27 2 982 3

Поискаха доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс (Обновена)

  • доживотен-
  • затвор-
  • убийството-
  • алекс

Съдебният медик, извършил аутопсията д-р Косьо Янков обясни, че по тялото на момиченцето няма никакви следи от друг човек

Поискаха доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс (Обновена) - 1
Снимка: БТА

Доживотен затвор без право на замяна, поиска държавното обвинение за Атанаска Георгиева. Тя е обвиняема за жестокото убийство на малката Александра от Поморие, съобщиха от gramofona.com.

В момента текат пледоариите. Първи се изказа прокурор Димо Маджаров, който настоява за възможно най-тежкото наказение, предвидено в Наказателния кодекс.

Според Маджаров, Атананска е безпорният извършител на тежкото деяние. Адвокатът на семейството на убитото дете Росен Кожухаров заяви, че няма никакви доказателства, трети човек да е намесен в жестокото престъпление.

Общо 400 хиляди лева кръвнина искат родителите на Александра от нейната убийца.

Съдебният медик, извършил аутопсията д-р Косьо Янков обясни, че по тялото на момиченцето няма никакви следи от друг човек. Откритите материали са само от Атанаска. Няма и следи от побой или борба.

Атанаска Георгиева категорично отрече да е извършител на деянието. В последните си думи пред съда обвиняемата каза: „Не съм убила Александра, заклевам се в децата си! Съвестта ми е чиста! Невинна съм!”.

Адвокатът на обвиняемата Калин Янев пледира Атанаска да бъде оправдана. По думите му в процеса има много неизяснени моменти и предположения. Той заяви, че при извършените две претърсвания на квартирата на обвиняемата, не е намерен трупът на малката Алекс. Дори при първия оглед още на 11 април миналата година, Атанаска се е държала много спокойно. „Мислите ли, че един убиец би се държал толкова спокойно?”, попита в съда адвокат Янев.

По неговите думи тялото на детето е намерено чак при третия оглед.

„Изводите са, че тялото на Александра е било пренесено в часовете между втория и третия оглед. През това време Атанаска е била вече задържана в полицията. Как тогава тя е убила детето и го е занесла? Сведения за това къде точно е трупът Атанаска е получила в полицията, където е била подложена на психически натиск и тормоз. Именно затова е направила и лъжливи самопризнания. Друга причина първоначално Атанаска да смени показанията си е и малката й племенница. Тя е била в полицията и непрекъснато е плачела. Атанаска я е чувала и се е страхувала както за нейния живот, така и за този на останалите й близки”, каза още адвокат Янев.

Днес държавното обвинение поиска най-тежкото наказание, предвидено в Закона, а именно доживотен затвор без право на замяна. Съдът ще обви решението си днес в 18 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хачо

    1 0 Отговор
    СМЪРТ!!!!!
  • 2 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ДА БЪДЕ СМЪРТ!!!
  • 3 qqqq

    2 0 Отговор
    Да я бесят. Няма смисъл държавата да я храни.