Last news in Fakti

20 Март, 2015 13:54 10 501 7

Джип с русенска регистрация е използван за атентат в Сирия

  • сирия-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • ахрар аш шам

Проверка на полицията обаче показала, че колата не е крадена

Джип BMW X5 с русенска регистрация е бил използван  за атентат в Сирия.
Нападението е било извършено от бойци на Ислямска  държава. Проверка на полицията обаче показала, че  колата не е крадена. Това съобщи пред БНР Ангел  Бадънков от Сектора за борба с кражбите на коли в  СДВР.
След като телевизия "Ал Джазира" пусна в края на  миналата година снимка на джипа – марка BMW с  българска регистрация, за който се твърди, че е  използван от терористи, в полицията са направили  справка за произхода на колата.

Като направихме справка след тази снимка на този  джип с русенска регистрация, Х 5-ицата си е  собственост на гражданин от арабски произход,  който не я е обявил за издирване. Ние не можем да  спрем един собственик на един автомобил да си кара  колата, където пожелае.

Лице от арабски произход купува кола и си я  закарва в Сирия, и си я предоставя на трети,  четвърти лица, и това не е незаконно, защото до  момента няма заявление в МВР, че колата му е  открадната. Това лице от арабски произход вече не  живее на територията на България. В онзи период е  живял, но вече не живее на територията на  България, коментира Ангел Бадънков от СДВР.

От МВР не разкриват самоличността на арабския  гражданин, чиято собственост е бил джипът, който  вероятно го е закарал в Сирия и предоставил на  терористите. Информации в медиите сочеха, че  возилото е било използвано при самоубийствен  атентат, организиран миналия септември от "Ислямска държава" по  време на среща на командирите на групировката Ахрар аш Шам, при който бяха убити около 30-тина души.

От Сектора за  борба с кражбите на автомобили в СДВР опровергаха  информациите, че български коли масово се изнасят  за Сирия и Ирак.

Преди месеци Абхазската новинарска агенция  разпространи видео на пикап с български номера, в  който са превозвани противотанкови ракети.  Автомобилът бил шофиран от бойци на джихадистката  групировка "Ан Нусра". Проверка обаче показала, че  автомобилът е абсолютно редовен, никога не е бил  краден и е регистриран на името на сирийски  гражданин.

От началото на гражданската война в Сирия строгите ограничения за внос на коли втора ръка се  заобикалят много лесно. По тази причина в страната  все по-често се забелязват лимузини и SUV-ове от  марките Audi, BMW, Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Master

    2 3 Отговор
    Полцията за пореден път покава, че е много зле. Всеки може да провери в сайта на Гаранционен фонд рамата на това МПС. Излиза, че зад този номер стои Киа, а не БМВ.

    Коментиран от #3

  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    Има нещо гнило в тази работа, но не е ясно какво?
  • 3 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Master":

    Не знам за полИцията, ама ти показваш, че си много зле и в правописа и в терминологията! Не знам къде видя изобщо номер на рама, та и успя да я провериш, че е Киа? Или за теб регистрационен номер и рама е едно и също :)))))))))))))))
  • 4 Глупости

    3 0 Отговор
    Тази снимка я има в нета от поне 3г. ако не и повече...
  • 5 ждяш

    3 0 Отговор
    обществена тайна е , че се изнасяха автомобили от граждани с арабски произход за Сирия . и то не само от България а и от съседна Румъния . в началото по единично , а по късно и с автовози . изкупуваха се " на килограм " всякакви дараци и хайде в Сирия . я за коли бомби , я за транспорт , докато Турция не им спря кранчето , за да може тя да ги снабдява .
  • 6 Румен Янев

    1 3 Отговор
    Евала на МВР-то бе !!! В момента въпросното возило / което би трябвало да бъде КIА CARENS е без Г.О. -Текст към връзката А този регистрационен номер е на КИА ... - ВОАЛА - Текст към връзката
  • 7 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Сигурно джипът е откраднат от тук,сложени са му табели на КИА и е продаден в Сирия