Last news in Fakti

27 Март, 2015 11:46 1 576 5

Искат всички експертизи да се направят отново по случая "Крушевец"

  • костадин стоянов-
  • крушевец-
  • експертизи-
  • направят

Това поиска адвокатът на обвиняемия

Искат всички експертизи да се направят отново по случая "Крушевец" - 1
Снимки: gramofona.com

Всички съдебни експертизи по делото срещу Костадин Стоянов, който прегази на 11 септември миналата година 11-месечната Краси, да бъдат изготвени на ново. Това поиска адвокатът на обвиняемия Благой Потеров, съобщиха от gramofona.com.

Процесът срещу Костадин Стоянов започна днес. Магистратите трябва да изслушат вещите лица, направили анализ на кръвните проби на Стоянов.

Според експертизата, в кръвта на бившия полицай са открити следи както от алкохол, така и от марихуана. Костадин Стоянов обаче отрича да е пушил марихуана, твърди също така, че вечерта преди катастрофата е изпил не повече от поливин литър вино.

Родителите на прегазената Красимира пристигнаха в съдебната зала със снимки на убитото си дете. Те настояват убиецът на дъщеря им да получи възможно най-високото наказание.

Според адвокат Потеров има нарушения при пренасянето до лабораторията на пробите от кръв и урина. Той поиска нова авто-техническа експертиза, която да определи скоростта по време на катастрофата и нов оглед на автомобила.

Защитата настоява и пробите от кръвта и урината да бъдат коментирани от токсиколог, а не от химик, както сега. Потеров поиска и справка за лекарството „Карзил” и влияе ли то при комбинация с други храни.

Тази справка трябва да се извърши от Изпълнителната агенция по лекарствата. Според защитата на Костадин Стоянов, метеорологичните условия и температурата на въздуха влияят върху качеството на взетите проби от кръв и урина.

За това адвокатът отправи още едно искане, а именно да се установи каква е била температурата на въздуха в с. Крушевец на фаталния 11 септември.

Нов мониторинг на алкохола е следващото искане на защитата. Според Благой Потеров, освен метода „Видмарк”, по който е работено сега, имало и друг начин за изчисляване на реалното количество алкохол в кръвта на неговия клиент.

Всеки момент магистратите ще се произнесат по направените искания. Ако те бъдат отхвърлени, ще започнат пледоариите на двете страни.

Очаквайте подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глас народен

    1 0 Отговор
    А случайно да искат и данни от астрономите в коя фаза е бил Марс.

    "адвокате" единственото което влиае на вашето мнение е тлъстината на пачката -не стига че сте т.п ми сте и нагъл.
    Ако тоя беше сгазил твоето дете друга песен ли щеше да пееш-или щеше да вземеш тлъстата пачка и да го оправдаеш
  • 2 темида

    1 0 Отговор
    тоя от девет кладенеца вода носи но не види че менците са му пробити
  • 3 гого

    1 0 Отговор
    Максимална присъда!!!-Справедливост!!!
  • 4 даа

    1 0 Отговор
    до гого
    Що-да го съдят той нее виновен-

    Коментиран от #5

  • 5 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "даа":

    Да той тратоара с количката го е блъснал